citromos_montenegro3.jpgAz örök és megunhatatlan Montenegró szelet a sok variáció után most elkészült citromos ízesítéssel is. Egyszerűen képtelen vagyok ellenállni ennek a ínycsiklandó süteménynek ezért újabb és izgalmasabb ízkombinációkkal igyekszem reprodukálni. A cukorszirupban áztatott piskóta mellett nagyon jól érvényesül ez a kellemesen krémes, üde, citrusos ízvilág. Tökéletes tavaszváró sütemény! Ne hagyd ki! ;-)

 

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(a piskótához) 5db tojás, 4tk folyékony édesítőszer vagy 5dkg xilit vagy eritrit, 1/2mk vanília őrlemény, csipetnyi só, 3ek kókuszolaj, 5ek zabpehely vagy kókuszliszt, 1tk szódabikarbóna, 3ek kakaópor
(a cukorsziruphoz) 10ek víz, 4 lapos ek xukor vagy kókuszcukor, 2ek citromlé
(a krémhez) 25dkg margarin vagy 2,5dl kókuszolaj, 2lapos ek xilit vagy eritrit, 1mk vanília őrlemény, 4cs vaníliás pudingpor, 4ek folyékony édesítőszer vagy 15dkg xilit vagy eritrit, csipetnyi só, 12dl tej, 1 közepes citrom leve, húsa és reszelt héja,
(a csokoládébevonathoz) 10dkg diétás étcsoki vagy tortabevonó 4ek napraforgó olajjal hígítva, hogy könnyebben szeletelhető legyen
Elkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A piskótához, habosra keverjük a tojásokat az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaót. A masszát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a cukorszirupot. A vizet a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, kb 10-15 percig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült a piskótánk, a meleg tésztán, egy ecset segítségével eloszlatjuk a még meleg szirupot, és félretesszük hűlni. A krémhez, a tejből, a pudingporból az édesítőszerből, a citromlé és a reszelt citromhéj hozzáadásával sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon. A margarint a xilittel ás a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és simára keverjük. Ha kókuszolajjal készítjük, akkor a kihűlt pudinghoz ½ decinként hozzáadjuk a kókuszolajat, s alaposan összekeverjük, majd robotgéppel egy kicsit felhabosítjuk. A krémet rákenjük a piskótára, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk.

citromos_montenegro4_1.jpgMutató méhecske.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr837352790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.