anicum007 2012.01.30. 11:47

Meggyes - túrós pite

meggyes-túrós pite.jpgMi lehetne a desszert egy kiadós leves után, mint egy jó kis pite! :-) A mai fantázia pitém, egy isteni meggyes-túrós. Már régebben megszületett bennem a terv, de egyéb kívánságlista teljesítése révén, még nem volt lehetőségem kivitelezni, s most épp jól jött a szoljankához, mondhatni, feltette a koronát. :-)

 

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:
(tésztához) 8dkg BIO durum-liszt, 15dkg tk. liszt, 10dkg margarin, 3dkg szőlő vagy nádcukor (por), 1tojás, 1tk sütőpor, csipetnyi só, kb 1/2dl tejföl

(a túrós töltelékhez) 15dkg margarin, 5dkg szőlő vagy nádcukor (por), 4-5tk folyékony édesítőszer, vanília, 4db nagy vagy 5 kisebb tojás, 50dkg sovány túró, 150g tejföl, 2db vaníliás pudingpor, 1citrom reszelt héja

(a meggyes töltelékhez) 350g diétás meggybefőtt, 7,5dl meggylé (ha kevesebb mint 7,5dl akkor engedd fel vízzel), 1cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 1kk őrölt fahéj, 2tk folyékony édesítőszer, 2cs vaníliás pudingpor

(a tetejére) 5dgk sózatlan mandulaElkészítés:  

(35 * 25 cm-es tepsiben készül)

A meggyes töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből (lehet a befőtt leve, de lehet dobozos gyümölcslé is) az édesítővel, a vaníliával a reszelt citromhéjjal, a meggyel és a pudingporral krémet főzünk, majd félretesszük hűlni, s közben elkészítjük a tésztát. Egy nagy tálba tegyük bele a tészta hozzávalóit. A margarint morzsoljuk bele a lisztbe, majd kézzel dolgozzuk össze az egészet. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki szélesebbre mint a tepsi, hogy felérjen az oldalára, nehogy kifolyjon a töltelék, majd tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára. Készítsük el a túrós tölteléket. A margarint alaposan összekeverjük a cukorral és a vaníliával, majd egyenként hozzáadjuk a tojást. Beletesszük a pudingport, a túrót, a tejfölt és az édesítőt, s végül belereszeljük a citromhéjat. A tésztára kenjük a túrós, majd a meggyes masszát, és előmelegített sütőben, 160 °C-on, kb 30-40perc alatt készre sütjük, végül megszórjuk tört mandulával. Ha megsült, csak akkor szeljük fel amikor már kihűlt, addigra megdermed a krém.meggyes-túrós pite1.jpg

Mutató méhecske.jpg

 

Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr643976566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.