anicum007 2011.08.25. 12:31

Kajszis krémes

kajszis krémes.jpgA múlt héten kaptunk egy tál sárgabarackot, melyet a reggeli joghurt mellé élvezettel majszolgattam, ám minden igyekezetem, s a hűtőben tárolás ellenére sem sikerült mérsékelnem a romlási folyamatot, ezért mihamarabbi felhasználásra ítéltetett. Nem akartam túlbonyolítani a dolgot, ezért sárgabarackunkat az egyik legegyszerűbb piskóta alapba ágyaztam, melyre főzött vaníliás krém került, s mindezt csokimázzal koronáztam. Az elképzelés egy igazán látványos süteményt eredményezett, mégis bizonytalan voltam az ízhatásban, ám a „minőségellenőrök” elismerően méltatták a végeredményt. :-)

Néhány szó a sárgabarackról:

A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan. Magas az A és C-vitamin tartalma, de tartalmaz még béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. Fontos szerepe van a csontok és a szövetek újraépítésében. Vízhajtó, méregtelenítő hatású. Májtisztító hatását az A-vitaminnak és a kénnek köszönheti, melyek feloldják a lerakódásokat a szervezetben. Gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Nem utolsó sorban, bőröd, hajad és körmöd állapotát is jótékonyan befolyásolja, arcod kisimul és megfiatalodik.

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(35 * 25 cm-es tepsiben készül)

(az első réteg piskótához) 5db tojás, 4tk folyékony édesítőszer, 1cs vaníliás cukor, csipetnyi só, 3ek kókuszolaj, 7ek teljes kiőrlésű vagy durum liszt, 1cs sütőpor

(a második réteg piskótához) 5db tojás, 4tk folyékony édesítőszer, 1cs vaníliás cukor, csipetnyi só, 3ek kókuszolaj, 5ek teljes kiőrlésű vagy durum liszt, 1cs sütőpor, 2ek kakaópor, kb 1/2kg sárgabarack

(a krémhez) 25dkg margarin, 2ek nádcukor (por), 1cs vaníliás cukor, 4cs vaníliás pudingpor, 8tk folyékony édesítőszer, csipetnyi só, 1l tej

(a csokoládébevonathoz) 20dkg diétás étcsoki vagy tortabevonó, 3ek kókuszolajjal és 2ek napraforgó olajjal hígítva, hogy könnyebben szeletelhető legyenElkészítés:

A piskótához habosra keverjük a tojásokat az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport, és jól összekeverjük. A második réteg piskótánál megismételjük a folyamatot annyi módosítással, hogy kevesebb (5ek) lisztet, és 2ek kakaóport teszünk bele. Az első réteg piskótát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd úgy, hogy kissé keveredjen a fehér piskótával, eloszlatjuk rajta a kakaós piskótát. A félbevágott és kimagozott barackot sorban a tetejére tesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25percig (tűpróbáig) sütjük.

A krémhez, a tejből, a pudingporból és az édesítőszerből sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon. A margarint a nádcukorral ás a vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és robotgéppel simára keverjük. Rákenjük a kihűlt piskótára, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk.kajszis krémes2.jpg

Mutató méhecske.jpg

 

Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr933179517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.