petrezselymes hekktörzs.jpgA minap felfedeztem a kamrában pár szál árválkodó fehérrépát, s eszembe jutott a Nagymama mártása, mely a vasárnapi lakomák elhagyhatatlan fogása volt. Drága Nagyink, mindig 4 fogásos ebéddel várt minket, s imádtam a már hagyománnyá vált, leveshús mellé kínált, különféle mártásokat. Gondoltam, megidézem a régi idők ízét, s elkészítem a Nagyi fehérrépa mártását. Na jó, de mi legyen a feltét? Szemrevételezve a mélyhűtő tartalmát, rövid időn belül választ kaptam a kérdésemre. Már régebben említettem, hogy az uszonyosok nem tartoznak épp a kedvenceim közé, ám az egészséges és változatos étrend fontos alkotóeleme, így hát igyekszem gasztrohaverságot kötni velük. Szóval, volt itthon egy csomag hekktörzs, melyet két részre osztva, eltérő módon készítettem el. Ez a változat, egy roppant egyszerű és gyors módja a halsütésnek.

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(mártáshoz) 4-5 szál fehérrépa, 2ek tk liszt, olaj, 1kis fej vöröshagyma, 6dl hús vagy csontleves, ízlés szerint: nádcukor, citromlé, só, 4dl tejföl

Elkészítés:
A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, megfuttatjuk benne a lereszelt hagymát, és a lereszelt fehérrépát, majd felengedjük húslével. Sóval, cukorral, egy kevés citromlével, esetleg szerecsendióval ízesíthetjük. Ha megfőtt, tejföllel dúsítjuk.Hozzávalók:
(hekkhez) 3-4db hekktörzs, 1/2 citrom leve, 5-6gerezd zúzott fokhagyma, só, 1/2dl olívaolaj, 2ek petrezselyem, 1kk halfűszerkeverék

Elkészítés:
Keverjük össze a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, a petrezselymet és a fűszerkeveréket. A halakat töröljük át papírtörlővel, az egyik oldalát irdaljuk be, majd enyhén sózzuk és fektessük egy jénai tálba. Locsoljuk meg a petrezselymes olajjal, majd hagyjuk 1/2 órát állni. 180°-os sütőben, fedő nélkül, kb 20 perc alatt készre sütjük, majd egy teflon edényben, kevés olívaolajon megpirítjuk.petrezselymes hekktörzs1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr972761918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.