htúrós rétes.jpgMire fel a hamiskás jelző? Mivel a rétes nálunk nagyon népszerű, s a bendőkben pillanatok alatt nyoma vész, szerettem volna egy kiadósabb adagot készíteni. Ezzel a módszerrel megnöveltem az adagot, ám éppoly zamatos, mint hamisítatlan társa! ;-)

 

 

AC356 (2).jpg Hozzávalók:

3-3 réteslap, olaj, 450g sovány tejföl, 500g sovány túró, 5db kisebb tojás, 7-8tk folyékony édesítőszer, 2cs vaníliás pudingpor, kevés vanília, csipetnyi só, reszelt citromhéj, 10dkg mazsolaElkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A hozzávalókat (az olaj kivételével) alaposan elkeverjük, óvatosan beleforgatjuk a mazsolát. Az elkészítéshez, 3-3 réteslapot használunk. Az első réteslapot vékonyan megkenjük 1ek tejföl és 1ek olaj keverékével, rátesszük a második lapot, és bekenve ennek a tetejét is, befedjük a harmadik lappal. Sütőpapírral kibélelt formába helyezzük úgy, hogy a széleit kihajtjuk. Beleöntjük a túrós elegyet, és óvatosan ráhajtjuk a rétes oldalait. A másik 3 réteslapot ugyancsak megkenjük olajos tejföllel, és befedjük vele a túrós masszát. A tetejét is bekenjük, és előmelegített sütőben 160-180°C-on, kb. 30 percig sütjük. Miután megsült, 10-15 percig pihentetjük, így könnyebben szeletelhető. A tetejét megszórjuk szőlőcukorral.htúrós rétes1.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr622599862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.