anicum007 2010.10.28. 22:41

Zabkorpa...

zkorpa.JPGA zabkorpa a legismertebb élelmi rostban gazdag tápanyagaink egyike, mely alkalmas a rosthiányos táplálkozás kialakulásának megelőzésére. Sokoldalú élettani hatása segít az egészséges táplálkozás kialakításában, ezáltal egészségünk megőrzésében. Csökkenti a koleszterinszintet, védi a gyomor és a bél nyálkahártyáját, segít a bélrenyheség megszüntetésében. Gátolja a zsírok és a szénhidrátok felszívódását, így fogyókúrázáshoz is sikerrel alkalmazható. Jó hatású a cukorbetegek diétájában is. A zabkorpa sok víz oldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik. A másik előny az, hogy a vércukorszint normális értéken tartását is elősegíti. A zabkorpával folytatott vizsgálatok hőskorában James Anderson, a Kentucky Egyetem Lexingtoni Belgyógyászati Klinikájának orvosa eleinte cukorbetegek vércukorszintjét próbálta befolyásolni zabkorpával, eközben fedezte fel, hogy a betegek vérének koleszterinszintje is csökkent.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a zabkorpa is gyógyszer !!!Inkább arról van szó, hogy a gyógyszerek hatása hasonló a korpáéhoz, ami viszont velük ellentétben természetes anyag.

 

Forrás és további információ:tippekazegeszseghez.blogspot.com/2009/09/zabkorpa.html

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr472406541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása