Utolsó kommentek:

anicum007 2016.05.14. 21:54:19

@KHDia: Köszönöm a visszajelzést! :) Nagyon örülök, hogy ízlett!

Bejegyzés: Reform püspökkenyér

KHDia 2016.05.14. 21:49:16

Isteni lett,köszönöm!!!!
Egy részét muffin formában sütöttem és nem tettem rà csokit,de az is tökéletes!

Bejegyzés: Reform püspökkenyér

Attilajukkaja 2016.05.08. 13:25:03

@anicum007:
Koszonom a valaszt. Meg sohasem lattam ilyet, de mostantol keresni fogom!
Udvozlettel,
Jukka

Bejegyzés: Diétás sajttorta vagy sajt krémes.

anicum007 2016.05.08. 11:26:11

Kedves Attila!

Örülök a kérdésednek! :)
A vanília őrlemény vagy őrölt vanília por, az egész vanília porított változata. Bioboltokban zacskós és nagyobb bevásárlóközpontokban üvegcsés kiszerelésben kapható! Ha lehetőségem van rá, akkor igyekszem mindent természetes formában hozzáadni az ételekhez, ezzel kihasználva az alapanyagok jelentős egészségügyi vagy éppen élvezeti előnyeit! A vanília fűszerre mindkettő igaz! ;-)

Bejegyzés: Diétás sajttorta vagy sajt krémes.

Attilajukkaja 2016.05.08. 10:48:24

Nagyon jol hangzik! De mit ertesz "vanília őrlemény" alatt?

Bejegyzés: Diétás sajttorta vagy sajt krémes.

anicum007 2016.01.14. 17:13:00

@KHDia: Kedves Dia! Örömmel nyugtázom és nagyon köszönöm a pozitív visszajelzést! :) Dehogy haragszom, inkább örülök a kérdésnek, hiszen valószínűleg nem Te vagy az egyetlen akiben megfogalmazódott! :) Nos, mikor egy-egy termék mellett leteszem a voksomat, több szempontot is figyelembe veszek. Az egészség megőrzés mellett fontos az alacsony energiatartalom, a megfizethetőség, jól kezelhetőség és az egyik elengedhetetlen tényező, hogy cukorbetegek és ételallergiások is fogyaszthassák.

Egészségmegőrzés: A szakember szerint nincs különösebb előnye vagy hátránya sem az állati tejszínnek, sem a növényi haboknak, hiszen egyiket sem fogyasztjuk nagy mennyiségben.

Alacsony energiatartalom és kezelhetőség: Ahhoz, hogy igazán jó minőségű tejszínhabot kapjunk, melynek tartása van, azaz nem esik össze, az kell, hogy viszonylag magas, 35-38%-os zsírtartalma legyen, ezzel szemben a növényi tejszín, 25-27%-os zsírtartalmú, a színe az állatihoz képest sokkal fehérebb és nem utolsósorban könnyebb habbá verni, nem igényel stabilizáló anyagokat ahhoz, hogy hosszú ideig megtartsa a formáját.

Cukorbetegek és ételallergiások is fogyaszthassák: Jómagam gluténérzékeny vagyok, s a környezetemben (többek között a Párom is) egyre több a laktózérzékeny ember. Sokszor nem is gondolnánk, de még itt is fontos szempont lehet a gluténmentesség, ugyanis, az összetevők között szerepelhet módosított keményítő, melyet gabonából, leggyakrabban búzából állítanak elő, így lisztérzékenyek nem fogyaszthatják. Szerencsére egyre elterjedtebb a kukoricakeményítő alkalmazása, amit lisztérzékenyek is bátran használhatnak. A laktózmentesség nem igényel különösebb magyarázatot.

Megfizethetőség: Alapból fontos számomra, hogy az egészségtudatos táplálkozás (a lehetőségekhez mérten) mindenki számára elérhető legyen, ugyanakkor döbbenten tapasztalom, hogy mindazok, akik erre törekszenek, esetleg cukorbetegségük vagy ételallergiájuk, ételintoleranciájuk miatt hátrányosabb helyzetből indulnak, még kedvezőtlenebb helyzetbe kerülnek azáltal, hogy az árak az átlagos vagy átlagon aluli fizetéssel rendelkezők számára megfizethetetlen, mondhatni csillagászati magaslatokba emelkednek! Többek között az a cél vezérel, hogy ötletet adjak és receptet szolgáltassak egy egészségesebb, megfizethetőbb életformához! Bízom benne, hogy ezen törekvésem minél több embert elér és tényleges segítségül szolgál. ;-)

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett a válasz, de ezt két mondatban nem tudtam volna megválaszolni!

Még egyszer köszönöm a visszajelzést és a biztatást! :)

Üdv,
Ani

Bejegyzés: Petre Roman szelet

KHDia 2016.01.14. 14:33:23

Isteni ez a suti!Imadom a receptjeid. Csak egy dolgot nem ertek,ha nem haragszol...
Miert nem allati tejszint hasznalsz,ha minden receptet az egeszseges iranyba terelsz?
Tovabbi sok sikert!

Bejegyzés: Petre Roman szelet

anicum007 2014.03.04. 08:34:59

@Benke József: Drága Dzsozi!

Remélem, ebben a receptben nem fogsz csalódni! ;-)

Puszi

Bejegyzés: Spenótfőzelék tükörtojással

Benke József 2014.03.03. 09:07:38

Makimaki!!

Köszönöm a receptet!! A múlt héten úgy megkívántam, beugrottam a törökbe, megszereztem, hazavittem, és nem győztem csodálkozni, hogy mennyire nem olyan, nem olyan magyaros. Na majd a te recepted!! :)
Pusza! Dzsozi :)

Bejegyzés: Spenótfőzelék tükörtojással

anicum007 2014.02.14. 01:43:12

@ziggy stardust: Örömmel nyugtázom, hogy nem vagyok egyedül! :)

Bejegyzés: Túrós pogácsa avagy gasztro troll a konyhában.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2014.02.13. 17:31:45

nagymamámnál is történt ilyen, túrós batyut csinált túró nélkül. megettük, bár nem volt csúcstermék. ott mondjuk egyértelműbb volt a túró hiánya...

Bejegyzés: Túrós pogácsa avagy gasztro troll a konyhában.

anicum007 2014.02.12. 21:16:34

@Forsi: Hááát, időközönként megesik! :)

Bejegyzés: Túrós pogácsa avagy gasztro troll a konyhában.

Forsi 2014.02.12. 21:15:07

Hogy történhetett ilyen malőr?

Bejegyzés: Túrós pogácsa avagy gasztro troll a konyhában.

anicum007 2013.12.02. 23:01:26

@tiduj: Kedves Tiduj!
Igen, jól értelmezed! ;-)

Bejegyzés: Szilvás fahéjas csokoládészelet

tiduj 2013.12.02. 22:16:53

No, hogy is van ez a krém? A 3 cs. kakaósat és az 1 cs. tejkaramellásat egyben kell megfôzni fahéjjal ízesítve? A keserûcsoki a tetejére kell olvasztva? Szívesen kipróbálnám, ha ezek a részletek világosak lennének.

Bejegyzés: Szilvás fahéjas csokoládészelet

anicum007 2013.06.20. 10:24:42

@vcsillu: Kedves Csilla! Örülök, a hozászolásodnak! Nos, a búzakorpa nedvszívó képességét nem ismerem, mindennek ellenére, azt gondolom, búzakorpából is elkészíthető a piskóta. A búzakorpának is rengeteg jótékony hatása ismert, többek között, magas élelmi rostokban gazdag, ám ezek vízben oldhatatlan rostok melynek nagy része nem emészthető!

Bejegyzés: Epres zabkocka

vcsillu · http://csillakonyha.blogspot.com/ 2013.06.20. 07:47:04

Huhhh! De nehezen tudtam belépni. Na, de itt vagyok! :) Ez a szelet gyönyörű! Azt szeretném megkérdezni, hogy zabkorpa helyett használhatok búzakorpát is?

Bejegyzés: Epres zabkocka

anicum007 2013.06.11. 10:19:26

@matyianyu: Kedves Matyianyu! :)
Mindig örömmel tölt el, ha kapok egy-egy visszaigazolást, megerősítést a blog létjogosultságáról, hiszen a Ti sikeretek az enyém is! ;-) Remélem, ezek után bátrabban válogatsz a receptek közül! :) Jó sütögetést! :)
Üdv,
Ani

Bejegyzés: Túróhabos eperkocka

matyianyu 2013.06.08. 22:11:39

Kedves Ani!
Évek óta nézegetem a receptjeidet, és végre vettem a bátorságot! Ezzel a sütivel kezdtem, és az egész család dobott egy hátast! Féltem, hogy ránk romlik a hatalmas adag, de mire észbe kaptam, már elfogyott. Köszönöm a jól leírt elkészítési útmutatót, jó érzés, hogy elsőre sikerült!

Bejegyzés: Túróhabos eperkocka