Ani - culinaris - Utolsó kommentek
blfr4@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://ani-culinaris.blog.hu/2016/01/12/reform_puspokkenyer/full_commentlist/1#c41644526
Válasz erre: Reform püspökkenyér
2022-11-10T21:44:34+01:00
2022-11-10T21:44:34+01:00
Erzsébet Balog
http://blog.hu/user/1378075
<a href="https://ani-culinaris.blog.hu/2016/01/12/reform_puspokkenyer?full_commentlist=1#c41643628" class="reply_nick_526939" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41643628 );">@anicum007</a>: Köszönöm szépen a gyors vissza jelzést, valószínű ki fogom próbálni
https://ani-culinaris.blog.hu/2016/01/12/reform_puspokkenyer/full_commentlist/1#c41643628
Válasz erre: Reform püspökkenyér
2022-11-10T15:38:20+01:00
2022-11-10T15:38:20+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="https://ani-culinaris.blog.hu/2016/01/12/reform_puspokkenyer?full_commentlist=1#c41642104" class="reply_nick_1378075" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41642104 );">@Erzsébet Balog</a>: Kedves Erzsébet! Almával még nem próbáltam, így nincsenek erre vonatkozó információim. Elképzelhetőnek tartom, de azért azzal számolni kell, hogy az alma, sokkal magasabb nedvességtartalommal bír, tehát némi módosítást biztos igények a recept.
https://ani-culinaris.blog.hu/2016/01/12/reform_puspokkenyer/full_commentlist/1#c41642104
Válasz erre: Reform püspökkenyér
2022-11-09T14:05:58+01:00
2022-11-09T14:05:58+01:00
Erzsébet Balog
http://blog.hu/user/1378075
Nagyon jól néz ki,szeretném megkérdezni,hogy almával is működik?
https://ani-culinaris.blog.hu/2016/07/31/reform_turos-sajtos_pogacsa/full_commentlist/1#c39661524
Válasz erre: Reform túrós - sajtos pogácsa
2021-01-18T13:27:57+01:00
2021-01-18T13:27:57+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="https://ani-culinaris.blog.hu/2016/07/31/reform_turos-sajtos_pogacsa?full_commentlist=1#c39661162" class="reply_nick_1126578" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39661162 );">@Cherry7777</a>: Szia! Nem, nem kell bele!
https://ani-culinaris.blog.hu/2016/07/31/reform_turos-sajtos_pogacsa/full_commentlist/1#c39661162
Válasz erre: Reform túrós - sajtos pogácsa
2021-01-18T11:40:25+01:00
2021-01-18T11:40:25+01:00
Cherry7777
http://blog.hu/user/1126578
Szia! Nagyon jól hangzik a recept, de nem kell bele élesztő, sütőpor vagy bármi más? Köszönöm!
https://ani-culinaris.blog.hu/2015/12/19/roppanos_fuszeres_zabfalatkak/full_commentlist/1#c37964930
Válasz erre: Roppanós, fűszeres zabfalatkák
2019-12-20T18:49:47+01:00
2019-12-20T18:49:47+01:00
Máté Ferencné Márti
http://blog.hu/user/1494116
Hááát, én is megsütöttem. A képek alapján nagyon meggusztáltam rá, de csalódtam. Nekem nagyon nehezen állt össze, nehéz volt vele dolgzni, pedig dupla adag joghurtot tettem bele. És még jó, hogy csak 1 kanál köménymagot tettem, szerintem brutális a 2.
https://ani-culinaris.blog.hu/2015/12/21/hawai_csirke_ananaszmartassal_es_kokuszos-parmezanos_piritott_purgonyaval/full_commentlist/1#c37584582
Válasz erre: Hawai csirke ananászmártással és kókuszos-parmezános pirított purgonyával
2019-09-01T11:30:33+02:00
2019-09-01T11:30:33+02:00
mullerjacint
http://blog.hu/user/1470776
Egész egyszerűen istenien néz ki a képen :) Mostanság nagyon sok tésztát csináltam, elég unalmassá vált, úgyhogy most kutatok szuper receptek után. <br />
<a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-29-08-2019/">www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-29-08-2019/</a> az alapanyagokat elnézve, akciósan is be lehet szerezni őket, ez az oldal nekem mindig segít
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/01/30/szoljanka_az_orosz_csoda/full_commentlist/1#c34868312
Válasz erre: Szoljanka az orosz csoda...
2018-03-23T14:12:28+01:00
2018-03-23T14:12:28+01:00
Nunsaram Savitri
http://blog.hu/user/1121216
A szoljanka eredendően valódi falusi étel. A több féle hús, ami benne van az előző napokból megmaradt húsok. Én láttam olyat, hogy a nagymama a panírozott (ott inkább párizsias) húst is beletette, az előző napokból a csirke-marha maradékát, ha volt maradék sült kolbász akkor azt is ...stb Vagyis a szoljanka afféle maradékfelhasználás. Ahol én láttam, ott volt benne káposzta is. Valamint kovászolt uborka leve és darabjai, répa, fehérrépa, olajbogyók, kapribogyó, savanyított gomba, bors és kapor. Tálaláskor a tányérba apróra vágott hagymaszárat tettek és egy kanál kefírt (ott nem olyan savanyú, mint nálunk - tejfölük nincs)
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/11/27/becsinalt_leves_csaladi_recept/full_commentlist/1#c34793584
Válasz erre: Becsinált leves (családi recept)
2018-03-13T13:28:59+01:00
2018-03-13T13:28:59+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2011/11/27/becsinalt_leves_csaladi_recept?full_commentlist=1#c34793546" class="reply_nick_753897" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34793546 );">@Jozsica</a>: Kedves Jozsica! Olyan olajat vagy zsiradékot használsz, amilyet csak szeretnél! Én elsődlegesen kókuszzsírt, vajat, libazsírt és olívaolajat használok, de ezek használata nem kötelező! Tedd "magadévá" a receptet! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/11/27/becsinalt_leves_csaladi_recept/full_commentlist/1#c34793546
Válasz erre: Becsinált leves (családi recept)
2018-03-13T13:22:23+01:00
2018-03-13T13:22:23+01:00
Jozsica
http://blog.hu/user/753897
Esetleg nem-e müködik Venus napraforgó olajjal, mert dél-Olaszországban és közelkeleten sztem elég nehéz hozzájutni.Nem lehet itthon is "viszonylag" olcsóbb nálunk kapható, és megszokott anyagból készíteni? Az olívaolajtól már feláll a hátamon a szőr!
https://ani-culinaris.blog.hu/2018/03/03/cukor_es_glutenmentes_megis_mennyei_brownie/full_commentlist/1#c34745772
Válasz erre: Cukor és gluténmentes, mégis mennyei Brownie
2018-03-05T15:27:02+01:00
2018-03-05T15:27:02+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2018/03/03/cukor_es_glutenmentes_megis_mennyei_brownie?full_commentlist=1#c34740414" class="reply_nick_1339148" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34740414 );">@izibizi</a>: Kedves Zsofi! Köszönöm e kedves sorokat és a pozitív visszajelzést! Igyekszem eleget tenni a kérésednek! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2018/03/03/cukor_es_glutenmentes_megis_mennyei_brownie/full_commentlist/1#c34740414
Válasz erre: Cukor és gluténmentes, mégis mennyei Brownie
2018-03-04T18:19:57+01:00
2018-03-04T18:19:57+01:00
izibizi
http://blog.hu/user/1339148
Kedves Anicum! <br />
<br />
A "szakértő" hozzászólások dacára, én holnap megsütöm a browniedat, és beszámolok az eredményről. Nagyon sok receptedet kipróbáltam már, eddig egyben sem csalódtam. Hiányoztak már a receptjeid, remélem, a következőre nem kell ennyit várni...:-)<br />
<br />
Zsófi
https://ani-culinaris.blog.hu/2018/03/03/cukor_es_glutenmentes_megis_mennyei_brownie/full_commentlist/1#c34740012
Válasz erre: Cukor és gluténmentes, mégis mennyei Brownie
2018-03-04T17:17:24+01:00
2018-03-04T17:17:24+01:00
gabardin
http://blog.hu/user/773222
látom nem birod a kritikát :(<br />
Annak irom, akit esetleg érdekel: lehet maltitolos étcsokit kapni.<br />
...de brownie-nak akkor sem nevezném ezt a sütit... se izre, se állagra semmi köze hozzá, legyen a neve kókuszos-csokis kocka :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2018/03/03/cukor_es_glutenmentes_megis_mennyei_brownie/full_commentlist/1#c34738692
Válasz erre: Cukor és gluténmentes, mégis mennyei Brownie
2018-03-04T13:18:38+01:00
2018-03-04T13:18:38+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2018/03/03/cukor_es_glutenmentes_megis_mennyei_brownie?full_commentlist=1#c34738614" class="reply_nick_1028954" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34738614 );">@Sia</a>: Kedves Sia! :) <br />
Köszönöm az észrevételedet, ám számomra úgy tűnik, a legfontosabb elkerülte a figyelmedet! <br />
Íme a blogleírás! <br />
"Mit is jelent a diéta valójában? Céltudatos, szabályzott étrend a kalóriabevitel csökkentésével, más néven, kímélő étrend. Előírt ételek és italok rendje, amelyben az étkezés terápiás célzattal mennyiségi, minőségi, valamint időbeni vonatkozásokban betartandó szabályokat tartalmaz. Nyilván vannak alapvető étkezési szabályok melyeket érdemes betartani, ám ha alaposan megfigyeljük és megismerjük szervezetünket, annak igényeit, akkor mi magunk is rátalálunk a számunkra megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozási formára. Az ani-culináris mellőzi a finomított cukor és liszt használatát. Az ételek és a desszertek (általában) alacsonyabb kalória és szénhidrát tartalmúak, a lehetőségekhez mérten, egészséges alapanyagokból, növényi olajak felhasználásával készülnek, hagyományos, házias ízvilágra törekedve. Épp ezért mindenki maga dönti el, hogy a kínálatból melyek azok, amelyek beilleszthetőek az étrendjébe, fogyókúrájába."<br />
További szép napot neked!
https://ani-culinaris.blog.hu/2018/03/03/cukor_es_glutenmentes_megis_mennyei_brownie/full_commentlist/1#c34738614
Válasz erre: Cukor és gluténmentes, mégis mennyei Brownie
2018-03-04T13:03:41+01:00
2018-03-04T13:03:41+01:00
Sia
http://blog.hu/user/1028954
Hát a karcsúsítás az nem igen sikerült... hiába cukormentes, ha helyette tiszta zsír. :o 10 dkg kókuszzsír majdnem 900 kalória, 10 dkg kókuszreszelék 730 kalória, és akkor erre még rájön a csokiban lévő zsír (8 deka az olyan 400 kalória), a 2ek étolaj (+200 kalória), a két tojás (177 kalória)+ még a lekvár, a pudingpor, a tetején az olajos magvak... Az egész adag brownie kb 3300 kalória. 100 grammban 27g zsírral. Megeszel belőle két kockát, az egy teljes étkezés kalóriamennyisége, a napi zsír meg kb kilőve vele. :( Hiába kevés benne a szénhidrát meg a cukor, ha az egész tömény zsír. :(
https://ani-culinaris.blog.hu/2015/12/19/roppanos_fuszeres_zabfalatkak/full_commentlist/1#c33999736
Válasz erre: Roppanós, fűszeres zabfalatkák
2017-10-23T15:15:12+02:00
2017-10-23T15:15:12+02:00
ugrómókus
http://blog.hu/user/333280
Megsütöttem.Kicsit kételkedtem milyen lesz, mert szépen összeállt a tészta,bár a pihentetés után morzsálódott. Több tejföl kellett volna bele. Ételízesítő helyett és picivel több sót tettem bele.Isteni ropogós,egészséges és finom! Köszönöm!
https://ani-culinaris.blog.hu/2015/12/18/zabos_isler/full_commentlist/1#c33917591
Válasz erre: Zabos isler
2017-10-09T13:12:29+02:00
2017-10-09T13:12:29+02:00
Katalin Farkasné Frányó
http://blog.hu/user/1164945
Szia! Nagyon tetszik a recepted! Szeretném megkérdezni, hogy ebből a mennyiségből kb. hány darab süti jön ki?Köszönöm!
https://ani-culinaris.blog.hu/2016/01/12/reform_puspokkenyer/full_commentlist/1#c30296344
Válasz erre: Reform püspökkenyér
2016-05-14T21:54:19+02:00
2016-05-14T21:54:19+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2016/01/12/reform_puspokkenyer?full_commentlist=1#c30296294" class="reply_nick_1085002" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30296294 );">@KHDia</a>: Köszönöm a visszajelzést! :) Nagyon örülök, hogy ízlett!
https://ani-culinaris.blog.hu/2016/01/12/reform_puspokkenyer/full_commentlist/1#c30296294
Válasz erre: Reform püspökkenyér
2016-05-14T21:49:16+02:00
2016-05-14T21:49:16+02:00
KHDia
http://blog.hu/user/1085002
Isteni lett,köszönöm!!!! <br />
Egy részét muffin formában sütöttem és nem tettem rà csokit,de az is tökéletes!
https://ani-culinaris.blog.hu/2016/05/07/dietas_sajttorta_vagy_sajt_kremes/full_commentlist/1#c30248836
Válasz erre: Diétás sajttorta vagy sajt krémes.
2016-05-08T13:25:03+02:00
2016-05-08T13:25:03+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2016/05/07/dietas_sajttorta_vagy_sajt_kremes?full_commentlist=1#c30248170" class="reply_nick_526939" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30248170 );">@anicum007</a>: <br />
Koszonom a valaszt. Meg sohasem lattam ilyet, de mostantol keresni fogom!<br />
Udvozlettel,<br />
Jukka
https://ani-culinaris.blog.hu/2016/05/07/dietas_sajttorta_vagy_sajt_kremes/full_commentlist/1#c30248170
Válasz erre: Diétás sajttorta vagy sajt krémes.
2016-05-08T11:26:11+02:00
2016-05-08T11:26:11+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
Kedves Attila!<br />
<br />
Örülök a kérdésednek! :)<br />
A vanília őrlemény vagy őrölt vanília por, az egész vanília porított változata. Bioboltokban zacskós és nagyobb bevásárlóközpontokban üvegcsés kiszerelésben kapható! Ha lehetőségem van rá, akkor igyekszem mindent természetes formában hozzáadni az ételekhez, ezzel kihasználva az alapanyagok jelentős egészségügyi vagy éppen élvezeti előnyeit! A vanília fűszerre mindkettő igaz! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2016/05/07/dietas_sajttorta_vagy_sajt_kremes/full_commentlist/1#c30247968
Válasz erre: Diétás sajttorta vagy sajt krémes.
2016-05-08T10:48:24+02:00
2016-05-08T10:48:24+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Nagyon jol hangzik! De mit ertesz "vanília őrlemény" alatt?
https://ani-culinaris.blog.hu/2015/12/14/petre_roman_szelet/full_commentlist/1#c29109214
Válasz erre: Petre Roman szelet
2016-01-14T17:13:00+01:00
2016-01-14T17:13:00+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
@KHDia: Kedves Dia! Örömmel nyugtázom és nagyon köszönöm a pozitív visszajelzést! :) Dehogy haragszom, inkább örülök a kérdésnek, hiszen valószínűleg nem Te vagy az egyetlen akiben megfogalmazódott! :) Nos, mikor egy-egy termék mellett leteszem a voksomat, több szempontot is figyelembe veszek. Az egészség megőrzés mellett fontos az alacsony energiatartalom, a megfizethetőség, jól kezelhetőség és az egyik elengedhetetlen tényező, hogy cukorbetegek és ételallergiások is fogyaszthassák. <br />
<br />
Egészségmegőrzés: A szakember szerint nincs különösebb előnye vagy hátránya sem az állati tejszínnek, sem a növényi haboknak, hiszen egyiket sem fogyasztjuk nagy mennyiségben.<br />
<br />
Alacsony energiatartalom és kezelhetőség: Ahhoz, hogy igazán jó minőségű tejszínhabot kapjunk, melynek tartása van, azaz nem esik össze, az kell, hogy viszonylag magas, 35-38%-os zsírtartalma legyen, ezzel szemben a növényi tejszín, 25-27%-os zsírtartalmú, a színe az állatihoz képest sokkal fehérebb és nem utolsósorban könnyebb habbá verni, nem igényel stabilizáló anyagokat ahhoz, hogy hosszú ideig megtartsa a formáját.<br />
<br />
Cukorbetegek és ételallergiások is fogyaszthassák: Jómagam gluténérzékeny vagyok, s a környezetemben (többek között a Párom is) egyre több a laktózérzékeny ember. Sokszor nem is gondolnánk, de még itt is fontos szempont lehet a gluténmentesség, ugyanis, az összetevők között szerepelhet módosított keményítő, melyet gabonából, leggyakrabban búzából állítanak elő, így lisztérzékenyek nem fogyaszthatják. Szerencsére egyre elterjedtebb a kukoricakeményítő alkalmazása, amit lisztérzékenyek is bátran használhatnak. A laktózmentesség nem igényel különösebb magyarázatot.<br />
<br />
Megfizethetőség: Alapból fontos számomra, hogy az egészségtudatos táplálkozás (a lehetőségekhez mérten) mindenki számára elérhető legyen, ugyanakkor döbbenten tapasztalom, hogy mindazok, akik erre törekszenek, esetleg cukorbetegségük vagy ételallergiájuk, ételintoleranciájuk miatt hátrányosabb helyzetből indulnak, még kedvezőtlenebb helyzetbe kerülnek azáltal, hogy az árak az átlagos vagy átlagon aluli fizetéssel rendelkezők számára megfizethetetlen, mondhatni csillagászati magaslatokba emelkednek! Többek között az a cél vezérel, hogy ötletet adjak és receptet szolgáltassak egy egészségesebb, megfizethetőbb életformához! Bízom benne, hogy ezen törekvésem minél több embert elér és tényleges segítségül szolgál. ;-)<br />
<br />
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett a válasz, de ezt két mondatban nem tudtam volna megválaszolni!<br />
<br />
Még egyszer köszönöm a visszajelzést és a biztatást! :)<br />
<br />
Üdv,<br />
Ani
https://ani-culinaris.blog.hu/2015/12/14/petre_roman_szelet/full_commentlist/1#c29107962
Válasz erre: Petre Roman szelet
2016-01-14T14:33:23+01:00
2016-01-14T14:33:23+01:00
KHDia
http://blog.hu/user/1085002
Isteni ez a suti!Imadom a receptjeid. Csak egy dolgot nem ertek,ha nem haragszol...<br />
Miert nem allati tejszint hasznalsz,ha minden receptet az egeszseges iranyba terelsz?<br />
Tovabbi sok sikert!
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/03/01/spenotfozelek_tukortojassal/full_commentlist/1#c21826005
Válasz erre: Spenótfőzelék tükörtojással
2014-03-04T08:34:59+01:00
2014-03-04T08:34:59+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2011/03/01/spenotfozelek_tukortojassal?fullcommentlist=1#c21818694" class="reply_nick_787252" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21818694 );">@Benke József</a>: Drága Dzsozi!<br />
<br />
Remélem, ebben a receptben nem fogsz csalódni! ;-)<br />
<br />
Puszi
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/03/01/spenotfozelek_tukortojassal/full_commentlist/1#c21818694
Válasz erre: Spenótfőzelék tükörtojással
2014-03-03T09:07:38+01:00
2014-03-03T09:07:38+01:00
Benke József
http://blog.hu/user/787252
Makimaki!!<br />
<br />
Köszönöm a receptet!! A múlt héten úgy megkívántam, beugrottam a törökbe, megszereztem, hazavittem, és nem győztem csodálkozni, hogy mennyire nem olyan, nem olyan magyaros. Na majd a te recepted!! :)<br />
Pusza! Dzsozi :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2014/02/12/turos_pogacsa_a_la_gasztro_troll/full_commentlist/1#c21679363
Válasz erre: Túrós pogácsa avagy gasztro troll a konyhában.
2014-02-14T01:43:12+01:00
2014-02-14T01:43:12+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2014/02/12/turos_pogacsa_a_la_gasztro_troll?fullcommentlist=1#c21676278" class="reply_nick_16354" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21676278 );">@ziggy stardust</a>: Örömmel nyugtázom, hogy nem vagyok egyedül! :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2014/02/12/turos_pogacsa_a_la_gasztro_troll/full_commentlist/1#c21676278
Válasz erre: Túrós pogácsa avagy gasztro troll a konyhában.
2014-02-13T17:31:45+01:00
2014-02-13T17:31:45+01:00
ziggy stardust
http://blog.hu/user/16354
nagymamámnál is történt ilyen, túrós batyut csinált túró nélkül. megettük, bár nem volt csúcstermék. ott mondjuk egyértelműbb volt a túró hiánya...
https://ani-culinaris.blog.hu/2014/02/12/turos_pogacsa_a_la_gasztro_troll/full_commentlist/1#c21669666
Válasz erre: Túrós pogácsa avagy gasztro troll a konyhában.
2014-02-12T21:16:34+01:00
2014-02-12T21:16:34+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2014/02/12/turos_pogacsa_a_la_gasztro_troll?fullcommentlist=1#c21669649" class="reply_nick_786391" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21669649 );">@Forsi</a>: Hááát, időközönként megesik! :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2014/02/12/turos_pogacsa_a_la_gasztro_troll/full_commentlist/1#c21669649
Válasz erre: Túrós pogácsa avagy gasztro troll a konyhában.
2014-02-12T21:15:07+01:00
2014-02-12T21:15:07+01:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
Hogy történhetett ilyen malőr?
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/12/02/szilvas_fahejas_csokoladeszelet/full_commentlist/1#c21158215
Válasz erre: Szilvás fahéjas csokoládészelet
2013-12-02T23:42:21+01:00
2013-12-02T23:42:21+01:00
tiduj
http://blog.hu/user/102072
Köszönöm!
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/12/02/szilvas_fahejas_csokoladeszelet/full_commentlist/1#c21158026
Válasz erre: Szilvás fahéjas csokoládészelet
2013-12-02T23:01:26+01:00
2013-12-02T23:01:26+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/12/02/szilvas_fahejas_csokoladeszelet?fullcommentlist=1#c21157790" class="reply_nick_102072" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21157790 );">@tiduj</a>: Kedves Tiduj! <br />
Igen, jól értelmezed! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/12/02/szilvas_fahejas_csokoladeszelet/full_commentlist/1#c21157790
Válasz erre: Szilvás fahéjas csokoládészelet
2013-12-02T22:16:53+01:00
2013-12-02T22:16:53+01:00
tiduj
http://blog.hu/user/102072
No, hogy is van ez a krém? A 3 cs. kakaósat és az 1 cs. tejkaramellásat egyben kell megfôzni fahéjjal ízesítve? A keserûcsoki a tetejére kell olvasztva? Szívesen kipróbálnám, ha ezek a részletek világosak lennének.
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka/full_commentlist/1#c20055585
Válasz erre: Epres zabkocka
2013-06-20T10:24:42+02:00
2013-06-20T10:24:42+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka?fullcommentlist=1#c20054602" class="reply_nick_550334" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20054602 );">@vcsillu</a>: Kedves Csilla! Örülök, a hozászolásodnak! Nos, a búzakorpa nedvszívó képességét nem ismerem, mindennek ellenére, azt gondolom, búzakorpából is elkészíthető a piskóta. A búzakorpának is rengeteg jótékony hatása ismert, többek között, magas élelmi rostokban gazdag, ám ezek vízben oldhatatlan rostok melynek nagy része nem emészthető!
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka/full_commentlist/1#c20054602
Válasz erre: Epres zabkocka
2013-06-20T07:47:04+02:00
2013-06-20T07:47:04+02:00
vcsillu
http://blog.hu/user/550334
Huhhh! De nehezen tudtam belépni. Na, de itt vagyok! :) Ez a szelet gyönyörű! Azt szeretném megkérdezni, hogy zabkorpa helyett használhatok búzakorpát is?
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/03/19/turohabos_eperkocka/full_commentlist/1#c19996347
Válasz erre: Túróhabos eperkocka
2013-06-11T10:19:26+02:00
2013-06-11T10:19:26+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2012/03/19/turohabos_eperkocka?fullcommentlist=1#c19983464" class="reply_nick_802882" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19983464 );">@matyianyu</a>: Kedves Matyianyu! :)<br />
Mindig örömmel tölt el, ha kapok egy-egy visszaigazolást, megerősítést a blog létjogosultságáról, hiszen a Ti sikeretek az enyém is! ;-) Remélem, ezek után bátrabban válogatsz a receptek közül! :) Jó sütögetést! :)<br />
Üdv,<br />
Ani
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/03/19/turohabos_eperkocka/full_commentlist/1#c19983464
Válasz erre: Túróhabos eperkocka
2013-06-08T22:11:39+02:00
2013-06-08T22:11:39+02:00
matyianyu
http://blog.hu/user/802882
Kedves Ani!<br />
Évek óta nézegetem a receptjeidet, és végre vettem a bátorságot! Ezzel a sütivel kezdtem, és az egész család dobott egy hátast! Féltem, hogy ránk romlik a hatalmas adag, de mire észbe kaptam, már elfogyott. Köszönöm a jól leírt elkészítési útmutatót, jó érzés, hogy elsőre sikerült!
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka/full_commentlist/1#c19943560
Válasz erre: Epres zabkocka
2013-06-02T18:16:09+02:00
2013-06-02T18:16:09+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka?fullcommentlist=1#c19943526" class="reply_nick_352180" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19943526 );">@Almama</a>: Várom a beszámolót! ;-) További szép napot! :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka/full_commentlist/1#c19943526
Válasz erre: Epres zabkocka
2013-06-02T18:08:43+02:00
2013-06-02T18:08:43+02:00
Almama
http://blog.hu/user/352180
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka?fullcommentlist=1#c19943486" class="reply_nick_526939" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19943486 );">@anicum007</a>: Kedves Ani!<br />
Köszönöm a gyors választ, feltétlen kipróbálom és beszámolok róla.<br />
Üdv:<br />
A
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka/full_commentlist/1#c19943486
Válasz erre: Epres zabkocka
2013-06-02T17:56:25+02:00
2013-06-02T17:56:25+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka?fullcommentlist=1#c19943455" class="reply_nick_352180" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19943455 );">@Almama</a>: Kedves Almama! Bocsánat, a húsos ujjaimmal produkálhattam azt a sok pontocskát! :) Szívből ajánlom, hogy próbáld ki, mert valami isteni! ;-)<br />
<br />
Üdv,<br />
Ani
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka/full_commentlist/1#c19943479
Válasz erre: Epres zabkocka
2013-06-02T17:54:24+02:00
2013-06-02T17:54:24+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka?fullcommentlist=1#c19943077" class="reply_nick_786391" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19943077 );">@Forsi</a>: :) :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka/full_commentlist/1#c19943455
Válasz erre: Epres zabkocka
2013-06-02T17:47:24+02:00
2013-06-02T17:47:24+02:00
Almama
http://blog.hu/user/352180
Szia!<br />
Ez állati jól néz ki, szeretném kipróbálni. Egy kérdésem lenne: a piskóta hozzávalóinál a dió után ... van, az pontosan mit jelent? Kihagyható, vagy cserélhető?<br />
Válaszod előre is köszönöm:<br />
A
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/06/02/epres_zabkocka/full_commentlist/1#c19943077
Válasz erre: Epres zabkocka
2013-06-02T16:19:22+02:00
2013-06-02T16:19:22+02:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
Yeah :) Zabikocka :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/12/01/zabkorpas_palacsinta_zabpalacsinta/full_commentlist/1#c19839305
Válasz erre: Zabkorpás palacsinta (zabpalacsinta)
2013-05-26T07:34:23+02:00
2013-05-26T07:34:23+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2011/12/01/zabkorpas_palacsinta_zabpalacsinta?fullcommentlist=1#c19837293" class="reply_nick_352180" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19837293 );">@Almama</a>: Kedves Almama! Köszönöm és örömmel nyugtázom a pozitív visszajelzést! ;-)<br />
<br />
Üdv,<br />
Ani
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/12/01/zabkorpas_palacsinta_zabpalacsinta/full_commentlist/1#c19837293
Válasz erre: Zabkorpás palacsinta (zabpalacsinta)
2013-05-25T18:13:20+02:00
2013-05-25T18:13:20+02:00
Almama
http://blog.hu/user/352180
Megcsináltam a barátnőimnek, fergeteges sikere volt;-) <br />
Köszönöm!<br />
Almama
https://ani-culinaris.blog.hu/2010/12/15/juhturos_tengeri_halfile_kapormartassal/full_commentlist/1#c19717299
Válasz erre: Tengeri halfilé juhtúróba ágyazva, kapormártással
2013-05-08T05:01:07+02:00
2013-05-08T05:01:07+02:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
Jól hangzik ;)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/05/turo_rolad_edesanyamra_emlekezve/full_commentlist/1#c19701535
Válasz erre: Túró rolád (Édesanyámra emlékezve)
2013-05-05T15:11:23+02:00
2013-05-05T15:11:23+02:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/05/turo_rolad_edesanyamra_emlekezve?fullcommentlist=1#c19701532" class="reply_nick_526939" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19701532 );">@anicum007</a>: Arra fog ;)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/05/turo_rolad_edesanyamra_emlekezve/full_commentlist/1#c19701532
Válasz erre: Túró rolád (Édesanyámra emlékezve)
2013-05-05T15:09:56+02:00
2013-05-05T15:09:56+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/05/turo_rolad_edesanyamra_emlekezve?fullcommentlist=1#c19701504" class="reply_nick_786391" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19701504 );">@Forsi</a>: Váljék egészségedre! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/05/turo_rolad_edesanyamra_emlekezve/full_commentlist/1#c19701504
Válasz erre: Túró rolád (Édesanyámra emlékezve)
2013-05-05T15:03:22+02:00
2013-05-05T15:03:22+02:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/05/turo_rolad_edesanyamra_emlekezve?fullcommentlist=1#c19701450" class="reply_nick_526939" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19701450 );">@anicum007</a>: Mi köszönjük! Én köszönöm, hogy mindig megízlelhetem ezeket a csodákat! <3
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/05/turo_rolad_edesanyamra_emlekezve/full_commentlist/1#c19701450
Válasz erre: Túró rolád (Édesanyámra emlékezve)
2013-05-05T14:49:50+02:00
2013-05-05T14:49:50+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/05/turo_rolad_edesanyamra_emlekezve?fullcommentlist=1#c19701447" class="reply_nick_786391" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19701447 );">@Forsi</a>: Köszönöm Orsi! :*
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/05/turo_rolad_edesanyamra_emlekezve/full_commentlist/1#c19701447
Válasz erre: Túró rolád (Édesanyámra emlékezve)
2013-05-05T14:48:54+02:00
2013-05-05T14:48:54+02:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
Biztos vagyok benne, hogy büszke lenne rád! Isteni finom ez a sütemény is! :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/04/almas_zabtorta_cukorbetegek_is_fogyszthatjak/full_commentlist/1#c19697315
Válasz erre: Almás zabtorta (cukorbetegek is fogyaszthatják)
2013-05-04T16:15:36+02:00
2013-05-04T16:15:36+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/04/almas_zabtorta_cukorbetegek_is_fogyszthatjak?fullcommentlist=1#c19697302" class="reply_nick_786391" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19697302 );">@Forsi</a>: :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/04/almas_zabtorta_cukorbetegek_is_fogyszthatjak/full_commentlist/1#c19697302
Válasz erre: Almás zabtorta (cukorbetegek is fogyaszthatják)
2013-05-04T16:12:32+02:00
2013-05-04T16:12:32+02:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
Bizton állíthatom, hogy valóban mennyei volt!
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite/full_commentlist/1#c19696437
Válasz erre: Mágnás mákos pite
2013-05-04T12:44:11+02:00
2013-05-04T12:44:11+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite?fullcommentlist=1#c19696427" class="reply_nick_650398" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19696427 );">@kristofxx</a>: Köszönöm az infót, mindenféleképpen kipróbálom, s majd beszámolok róla! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite/full_commentlist/1#c19696427
Válasz erre: Mágnás mákos pite
2013-05-04T12:39:44+02:00
2013-05-04T12:39:44+02:00
kristofxx
http://blog.hu/user/650398
Benézek , mert tetszik a filozófia:)<br />
Próbáld ki az eritritolt, nincs puffasztó hatása, kevésbé édes, mint a cukor (kb 70 %) 0 Kcal, GI 0. Igaz az ára kb annyi mint a nyírfacukornak ( Itt Németországban). A nyírfacukorhoz hozzá kell szokni.
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite/full_commentlist/1#c19696385
Válasz erre: Mágnás mákos pite
2013-05-04T12:31:01+02:00
2013-05-04T12:31:01+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite?fullcommentlist=1#c19696227" class="reply_nick_650398" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19696227 );">@kristofxx</a>: Egyébként, a napokban készülök feltölteni egy újabb receptet (almás zabtorta), mely minimális cukortartalommal s valami mennyei ízvilággal bír! Nos, ha gondolod, nézz be hozzám máskor is! Szeretettel várlak! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite/full_commentlist/1#c19696337
Válasz erre: Mágnás mákos pite
2013-05-04T12:21:57+02:00
2013-05-04T12:21:57+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite?fullcommentlist=1#c19696227" class="reply_nick_650398" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19696227 );">@kristofxx</a>: Egy egész mennyiség (egy tepsi) tartalmaz 10dkg gyümölcscukrot, ezért az nem olyan sok! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite/full_commentlist/1#c19696318
Válasz erre: Mágnás mákos pite
2013-05-04T12:18:41+02:00
2013-05-04T12:18:41+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite?fullcommentlist=1#c19696220" class="reply_nick_650398" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19696220 );">@kristofxx</a>: Értem. Természetesen nem ismeretlen számomra a stevia és nyírfacukor sem, ám a nyírfacukor sajnos az arra érzékenyeknél (többek között nálam is) kellemetlen puffadást okozhat. Mindennek ellenére, kisebb menyiségben olykor én is használom. A másik, ám nem utolsó szempont az ár. Sajnos egyik sem tartozik az "olcsó" termékek közé, ezért igyekszem a recepteknél azt is szem előtt tartani, hogy többek számára elérhetőek, megfizethetőek legyenek a hozzávalók! Bár nyilván ez egy hosszútávú "befektetés", melyet a szervezetünk fog meghálálni, s mint tudjuk, fő az egészség! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite/full_commentlist/1#c19696227
Válasz erre: Mágnás mákos pite
2013-05-04T12:00:04+02:00
2013-05-04T12:00:04+02:00
kristofxx
http://blog.hu/user/650398
Ja csak azért vagyok elutaító a gyümölcscukorral, mert azért energia tartalama magas, Gi indexe az alacsonyabb, de még mindig magas.
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite/full_commentlist/1#c19696220
Válasz erre: Mágnás mákos pite
2013-05-04T11:59:01+02:00
2013-05-04T11:59:01+02:00
kristofxx
http://blog.hu/user/650398
Igyekszem én is lecsökkenteni a szénhidrátotés azokbók is kifejezetten az egyszerű szénhidrát bevitelt. Alapvetően az édes ízt csökkentem, természetes édestőket használok inkább ( gyömölcsöket pld) édesítőként most a az eritritolt használom vagy csak önmagában vagy sztíviával keverve ( bár a sztivia zéhez hozzá kell szokni). Néha nyírfacukrot, igaz ezeket nem lehet karamellizálni. Mindenhol. ahol csak lehet teljeskiörlésű lisztet, kölest, mákot szintén. Ahol meg nem lehet ott marad a fehér liszt, krémeknél keményítő.
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite/full_commentlist/1#c19696158
Válasz erre: Mágnás mákos pite
2013-05-04T11:46:12+02:00
2013-05-04T11:46:12+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite?fullcommentlist=1#c19696098" class="reply_nick_650398" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19696098 );">@kristofxx</a>: Kedves Kristóf! Érdekelne, hogy miért vagy elutasító a gyümölcscukorral szemben (egyébként szokták "diétás cukornak" is nevezni, mivel a glikémiás indexe a legalacsonyabb a cukrok közül, báár, a kókuszcukor is nagyon jó helyen szerepel), s ha nem gyümölcscukrot, akkor mit használsz?
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite/full_commentlist/1#c19696098
Válasz erre: Mágnás mákos pite
2013-05-04T11:34:21+02:00
2013-05-04T11:34:21+02:00
kristofxx
http://blog.hu/user/650398
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite?fullcommentlist=1#c19696009" class="reply_nick_526939" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19696009 );">@anicum007</a>: <br />
Kedves Anicum!<br />
<br />
Igaza van, elnézést, egyébként jó,érdekes a recept, még lehet hogy ma meg is csinálom, gyümölcscukor nélkül.
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite/full_commentlist/1#c19696009
Válasz erre: Mágnás mákos pite
2013-05-04T11:18:20+02:00
2013-05-04T11:18:20+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite?fullcommentlist=1#c19695922" class="reply_nick_650398" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19695922 );">@kristofxx</a>: Kedves Kristóf! Ez a blog arra hivatott, hogy receptekkel, információkkal segítse mindazokat, akik egy teljesebb értékű, csökkentet energiatartalmú táplálkozásra törekednek, esetleg túlsúllyal vagy diabétesszel küzdenek, ezen oknál fogva más táplálkozási szokásokra kényszerülnek! Szóval, tényleg nem cukormentes..., hanem csökkentett szénhidráttartalmú! Ahogy ez a szövegkörnyezetből is kiderül, a szilvalekvár az, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot!
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/05/03/magnas_makos_pite/full_commentlist/1#c19695922
Válasz erre: Mágnás mákos pite
2013-05-04T11:01:16+02:00
2013-05-04T11:01:16+02:00
kristofxx
http://blog.hu/user/650398
Ez nem cukormentes, a gyömölcscukor is cukor sőt.....
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/04/08/mezes_zserbo_cukorbetegek_is_fogyaszthatjak/full_commentlist/1#c19601290
Válasz erre: Mézes zserbó (diétás)
2013-04-24T23:00:42+02:00
2013-04-24T23:00:42+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/04/08/mezes_zserbo_cukorbetegek_is_fogyaszthatjak?fullcommentlist=1#c19600560" class="reply_nick_352180" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19600560 );">@Almama</a>: Kedes Almama! Szerénytelenül állíthatom, hogy isteni finom, így hát megköszönöm és bezsebelem az elismerést! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/04/08/mezes_zserbo_cukorbetegek_is_fogyaszthatjak/full_commentlist/1#c19600560
Válasz erre: Mézes zserbó (diétás)
2013-04-24T21:03:02+02:00
2013-04-24T21:03:02+02:00
Almama
http://blog.hu/user/352180
Ha ez olyan finom, mint amilyen gyönyörű, akkor bátran kijelenthetjük, hogy ez a sütemény tökéletes.<br />
Fogadd elismerésem!:-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/12/01/zabkorpas_palacsinta_zabpalacsinta/full_commentlist/1#c19466918
Válasz erre: Zabkorpás palacsinta (zabpalacsinta)
2013-04-06T05:19:10+02:00
2013-04-06T05:19:10+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2011/12/01/zabkorpas_palacsinta_zabpalacsinta?fullcommentlist=1#c19464847" class="reply_nick_791767" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19464847 );">@Istvan Sebestyen</a>: Köszönöm a pozitív visszajelzést! :) Remélem, máskor is benézel hozzám! Üdv: Ani
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/12/01/zabkorpas_palacsinta_zabpalacsinta/full_commentlist/1#c19464847
Válasz erre: Zabkorpás palacsinta (zabpalacsinta)
2013-04-05T19:54:46+02:00
2013-04-05T19:54:46+02:00
Istvan Sebestyen
http://blog.hu/user/791767
Sziasztok!<br />
<br />
Én is cukorbeteg vagyok és most csináltam először ilyen palacsintát de nagyon jó lett. Csak kár hogy olyan sokáig tart amíg átsül. Még most is sütök. Annyi időm van hogy simán le tudok ülni a gép elé :D
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/04/03/meggyes_makos_szelet_438/full_commentlist/1#c19451731
Válasz erre: Meggyes - mákos szelet
2013-04-04T09:39:15+02:00
2013-04-04T09:39:15+02:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/04/03/meggyes_makos_szelet_438?fullcommentlist=1#c19442855" class="reply_nick_526939" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19442855 );">@anicum007</a>: <br />
Ez nem kedvesség! Ez tény! Úgyhogy hajrá mindenkinek aki akar egy igazán -minden szempontból- tökéletes süteményt készíteni, alkotni, gyönyörködni ÉS felfalni!
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/04/03/meggyes_makos_szelet_438/full_commentlist/1#c19442855
Válasz erre: Meggyes - mákos szelet
2013-04-03T15:33:40+02:00
2013-04-03T15:33:40+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/04/03/meggyes_makos_szelet_438?fullcommentlist=1#c19442193" class="reply_nick_786391" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19442193 );">@Forsi</a>: Oh, ez igazán kedves tőled! :) Nagy puszi!
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/04/03/meggyes_makos_szelet_438/full_commentlist/1#c19442193
Válasz erre: Meggyes - mákos szelet
2013-04-03T15:29:16+02:00
2013-04-03T15:29:16+02:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
Vannak sütemények melyek csak jól néznek ki...<br />
Ez az a sütemény aminél nem tudtam eldönteni, hogy az íze tökéletes vagy a kinézete! <br />
Köszönöm :D
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/03/29/baconbe_tekert_szarnyas_falatkak_csirkeszarny_buzogany_pulykafasirt_aszalt_szilvaval_toltott_csirkem/full_commentlist/1#c19425509
Válasz erre: Baconba tekert szárnyas falatkák (csirkeszárny buzogány, pulykafasírt, aszalt szilvával töltött csirkemáj), füstölt sajtos burgonyapürével és körtés salátával tálalva
2013-04-01T14:12:37+02:00
2013-04-01T14:12:37+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/03/29/baconbe_tekert_szarnyas_falatkak_csirkeszarny_buzogany_pulykafasirt_aszalt_szilvaval_toltott_csirkem?fullcommentlist=1#c19423256" class="reply_nick_556670" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19423256 );">@PO</a>: Kedves PO! De jóóó, nekem saját sommelierem van! :) Nos, ha úgy ítéled meg, hogy ehhez az ételhez, ez a zene illik, akkor nagyon elégedett vagyok! Nagy puszi! :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/03/29/baconbe_tekert_szarnyas_falatkak_csirkeszarny_buzogany_pulykafasirt_aszalt_szilvaval_toltott_csirkem/full_commentlist/1#c19423256
Válasz erre: Baconba tekert szárnyas falatkák (csirkeszárny buzogány, pulykafasírt, aszalt szilvával töltött csirkemáj), füstölt sajtos burgonyapürével és körtés salátával tálalva
2013-04-01T00:56:02+02:00
2013-04-01T00:56:02+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Kérem, én egy olyan sommelier vagyok, aki ehhez a pompás ételhez ajánlok egy remek dalt!<br />
<a rel="nofollow" href="http://youtu.be/DoAelicv5Ek">youtu.be/DoAelicv5Ek</a><br />
<br />
Cönogasztronómiai szempontból ;)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/03/29/baconbe_tekert_szarnyas_falatkak_csirkeszarny_buzogany_pulykafasirt_aszalt_szilvaval_toltott_csirkem/full_commentlist/1#c19411551
Válasz erre: Baconba tekert szárnyas falatkák (csirkeszárny buzogány, pulykafasírt, aszalt szilvával töltött csirkemáj), füstölt sajtos burgonyapürével és körtés salátával tálalva
2013-03-30T12:33:51+01:00
2013-03-30T12:33:51+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/03/29/baconbe_tekert_szarnyas_falatkak_csirkeszarny_buzogany_pulykafasirt_aszalt_szilvaval_toltott_csirkem?fullcommentlist=1#c19410976" class="reply_nick_787252" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19410976 );">@Benke József</a>: Ezt örömmel nyugtázom! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/03/29/baconbe_tekert_szarnyas_falatkak_csirkeszarny_buzogany_pulykafasirt_aszalt_szilvaval_toltott_csirkem/full_commentlist/1#c19410976
Válasz erre: Baconba tekert szárnyas falatkák (csirkeszárny buzogány, pulykafasírt, aszalt szilvával töltött csirkemáj), füstölt sajtos burgonyapürével és körtés salátával tálalva
2013-03-30T11:01:00+01:00
2013-03-30T11:01:00+01:00
Benke József
http://blog.hu/user/787252
Igazán fenséges volt!!
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/06/17/alfoldi_sertesszelet/full_commentlist/1#c19280100
Válasz erre: Alföldi szelet zöldborsós kölessel tálalva
2013-03-16T13:07:56+01:00
2013-03-16T13:07:56+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2012/06/17/alfoldi_sertesszelet?fullcommentlist=1#c19274613" class="reply_nick_787252" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19274613 );">@Benke József</a>: Hááát, ez igazán nem szép tőled!!! :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/06/17/alfoldi_sertesszelet/full_commentlist/1#c19274613
Válasz erre: Alföldi szelet zöldborsós kölessel tálalva
2013-03-15T21:01:59+01:00
2013-03-15T21:01:59+01:00
Benke József
http://blog.hu/user/787252
Kipróbálom!! Persze semmi vendéghívás!! Mind én fogom betermelni! :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/08/18/makos_lepeny_540/full_commentlist/1#c19260373
Válasz erre: Mákos lepény
2013-03-14T12:23:57+01:00
2013-03-14T12:23:57+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2012/08/18/makos_lepeny_540?fullcommentlist=1#c19253666" class="reply_nick_786391" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19253666 );">@Forsi</a>: Úgy legyen! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/08/18/makos_lepeny_540/full_commentlist/1#c19253666
Válasz erre: Mákos lepény
2013-03-13T15:32:42+01:00
2013-03-13T15:32:42+01:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2012/08/18/makos_lepeny_540?fullcommentlist=1#c19250731" class="reply_nick_526939" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19250731 );">@anicum007</a>: <br />
Kedves Ani,<br />
<br />
Én is remélem, hogy a barátnőm majd nagy örömmel fogja Nekem elkészíteni eme csodás süteményt ;)<br />
Tervezem, hogy sokszor benézek hozzád :) !!!
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/08/18/makos_lepeny_540/full_commentlist/1#c19250731
Válasz erre: Mákos lepény
2013-03-13T12:37:38+01:00
2013-03-13T12:37:38+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2012/08/18/makos_lepeny_540?fullcommentlist=1#c19235087" class="reply_nick_786391" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19235087 );">@Forsi</a>: <br />
Kedves Forsi!<br />
Örülök, hogy az oldal elnyerte a tetszésedet! Remélem, sokszor benézel majd hozzám! :)<br />
"Ezek szerint ha sok mákot eszek, akkor jobban teljesítek a munkában is?"<br />
Nos,ha szeretnél kimagasló teljesítményt produkálni, akkor csak bátran majszolgasd ezt az isteni süteményt! ;-) Remélem, a barátnőd készséggel áll a rendelkezésedre! :)<br />
<br />
Üdv,<br />
Ani
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/02/02/flodni_a_zsido_desszertkulonlegesseg/full_commentlist/1#c19250683
Válasz erre: Flódni a zsidó desszertkülönlegesség..
2013-03-13T12:32:18+01:00
2013-03-13T12:32:18+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
Kedves Forsi!<br />
Igen, ezt be kellett látnom! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/02/02/flodni_a_zsido_desszertkulonlegesseg/full_commentlist/1#c19235172
Válasz erre: Flódni a zsidó desszertkülönlegesség..
2013-03-11T16:38:47+01:00
2013-03-11T16:38:47+01:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
Kedves Ani,<br />
<br />
Ez egy igazán ízletes sütemény! <br />
Volt lehetőségem megkóstolni mindkét változatát és meg kell mondjam szerintem igaza van a barátnődnek, mert ehhez a különleges süteményhez egy különleges bor dukál:)!
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/08/18/makos_lepeny_540/full_commentlist/1#c19235087
Válasz erre: Mákos lepény
2013-03-11T16:29:15+01:00
2013-03-11T16:29:15+01:00
Forsi
http://blog.hu/user/786391
Kedves Ani,<br />
<br />
Nagyon jól néz ki ez a sütemény is!<br />
Arra gondoltam, hogy egy nagyon jó barátnőmet megkérem, hogy csináljon nekem.<br />
Ezek szerint ha sok mákot eszek, akkor jobban teljesítek a munkában is? " Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású."<br />
<br />
Nagyon tetszik az oldal :D !
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/01/20/sult_oldalas_burgonyapurevel_parolt_kaposztaval/full_commentlist/1#c19092376
Válasz erre: Sült oldalas burgonyapürével, párolt káposztával
2013-02-20T11:03:20+01:00
2013-02-20T11:03:20+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2011/01/20/sult_oldalas_burgonyapurevel_parolt_kaposztaval?fullcommentlist=1#c19077620" class="reply_nick_349521" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19077620 );">@Wekerlei</a>: <br />
Köszi a káposztás tippet, kipróbálom! :) Légkavarásos sütő hiányában, marad a már bevált sütési forma! :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/01/20/sult_oldalas_burgonyapurevel_parolt_kaposztaval/full_commentlist/1#c19077620
Válasz erre: Sült oldalas burgonyapürével, párolt káposztával
2013-02-18T15:33:31+01:00
2013-02-18T15:33:31+01:00
Wekerlei
http://blog.hu/user/349521
Én gyorsabban csinálom és nem vörös-, hanem fehérkáposztából <br />
<br />
Fehérkáposzta némi gyalult sárgarépával és fehérrépával, hogy cifrább legyen(:-))édes almaborban párolva(bármilyen édes fehérbor jó) <br />
serpenyőben gázlángon 20 perc<br />
<br />
Oldalas légkavarásos sütőben kétszer 15 perc 125-150 fokon grillrácson, alatta tepsiben 3 dl víz párásításra.<br />
<br />
A krumpli mikróban erős fokozaton 2x4 perc
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/01/08/rakott_csirkemell_ozgerincben_sutve_edes_kinai_kel_salataval_talalva/full_commentlist/1#c18802690
Válasz erre: Rakott csirkemell őzgerincben sütve, édes kínai kel salátával tálalva.
2013-01-14T20:24:15+01:00
2013-01-14T20:24:15+01:00
Errancs
http://blog.hu/user/770661
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/01/08/rakott_csirkemell_ozgerincben_sutve_edes_kinai_kel_salataval_talalva?fullcommentlist=1#c18802519" class="reply_nick_526939" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18802519 );">@anicum007</a>: <br />
<br />
Tényleg egyszerű és ötletes! :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/01/08/rakott_csirkemell_ozgerincben_sutve_edes_kinai_kel_salataval_talalva/full_commentlist/1#c18802519
Válasz erre: Rakott csirkemell őzgerincben sütve, édes kínai kel salátával tálalva.
2013-01-14T20:06:38+01:00
2013-01-14T20:06:38+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2013/01/08/rakott_csirkemell_ozgerincben_sutve_edes_kinai_kel_salataval_talalva?fullcommentlist=1#c18802472" class="reply_nick_770661" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18802472 );">@Errancs</a>: Szia Errancs! <br />
Örülök, hogy ízlett! :) Ugye milyen pofonegyszerű? ;)
https://ani-culinaris.blog.hu/2013/01/08/rakott_csirkemell_ozgerincben_sutve_edes_kinai_kel_salataval_talalva/full_commentlist/1#c18802472
Válasz erre: Rakott csirkemell őzgerincben sütve, édes kínai kel salátával tálalva.
2013-01-14T20:01:59+01:00
2013-01-14T20:01:59+01:00
Errancs
http://blog.hu/user/770661
Kedves Ani!<br />
<br />
Elkészült ez a finom husi, igaz sali most nem készült hozzá, de így is nagy sikert aratott...!!! Köszi :)<br />
<br />
Errancs
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/12/03/makos_pavaszem/full_commentlist/1#c18689618
Válasz erre: Mákos pávaszem
2013-01-03T12:10:16+01:00
2013-01-03T12:10:16+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2012/12/03/makos_pavaszem?fullcommentlist=1#c18680165" class="reply_nick_311393" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18680165 );">@neekool</a>: Kedves Neekool! Köszönöm a pozitív visszajelzést, örülök, hogy tetszik az oldal! :)Remélem, máskor is benézel hozzám! ;-)<br />
<br />
Üdv: Ani
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/12/03/makos_pavaszem/full_commentlist/1#c18680165
Válasz erre: Mákos pávaszem
2013-01-02T14:11:39+01:00
2013-01-02T14:11:39+01:00
neekool
http://blog.hu/user/311393
Néztem az oldalad, nagyon ügyes vagy!!! szerencsét próbálhatnál itt is, és sokan gazdagabbak lennének a finom receptjeiddel :) <a rel="nofollow" href="http://redir.ec/receptjatek">redir.ec/receptjatek</a>
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/12/01/zabkorpas_palacsinta_zabpalacsinta/full_commentlist/1#c18677613
Válasz erre: Zabkorpás palacsinta (zabpalacsinta)
2013-01-02T08:37:58+01:00
2013-01-02T08:37:58+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
Kedves Errancs!<br />
Örömmel nyugtáztam soraidat!:)Igazán felemelő érzés tudni, hogy e blog létrejötte nem volt hiábavaló! :) Örülök, hogy a segítségedre lehettem és igyekszem további receptekkel kedveskedni nektek! ;-)<br />
<br />
Üdv: Ani
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/12/01/zabkorpas_palacsinta_zabpalacsinta/full_commentlist/1#c18652770
Válasz erre: Zabkorpás palacsinta (zabpalacsinta)
2012-12-28T22:28:39+01:00
2012-12-28T22:28:39+01:00
Errancs
http://blog.hu/user/770661
Nagyon örülök ennek a receptnek, kisfiam cukorbetegsége miatt eddig csak minimális mennyiséget ehetett a hagyományosnak mondható palacsintából, viszont ezt a fajtát a nagyon alacsony szénhidrát tartalma miatt végre "korlátlanul" ehette, hihetetlenül boldog volt mikor azt mondtam, hogy az ebéd után 3 db palacsintát megehet.(Canderel kakaóporral töltve...)<br />
A siker nem maradt el, annyit mondott: "mennyei" :)<br />
Az ebéd utáni cukormérés pedig azt igazolta, hogy valóban tökéletesen diétás, hiszen nem volt kiugró cukor érték!!! Köszi Ani :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/12/03/makos_pavaszem/full_commentlist/1#c18518704
Válasz erre: Mákos pávaszem
2012-12-11T12:07:23+01:00
2012-12-11T12:07:23+01:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
Persze, de házhozszállítást nem vállalok! :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/12/03/makos_pavaszem/full_commentlist/1#c18516497
Válasz erre: Mákos pávaszem
2012-12-11T08:22:00+01:00
2012-12-11T08:22:00+01:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Jó tudni, hogy nálad rendelni is lehet.<br />
Régebbi posztolt ételeket utánrendelni is? ;)
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/09/01/paraj_fasirt_kremsajtos_tojassalataval/full_commentlist/1#c17699627
Válasz erre: Paraj fasírt krémsajtos tojássalátával
2012-09-03T08:00:51+02:00
2012-09-03T08:00:51+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2012/09/01/paraj_fasirt_kremsajtos_tojassalataval?fullcommentlist=1#c17699296" class="reply_nick_556670" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17699296 );">@PO</a>: No, de koraiak, vagy késeiek (?) vagyunk! :)<br />
Ez, egy nagyon jól sikerült étel. A kóstolók közül nem volt olyan, akinek ne ízlett volna, pedig voltak egy páran! ;-)<br />
Remélem, neked is ízleni fog! :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/09/01/paraj_fasirt_kremsajtos_tojassalataval/full_commentlist/1#c17699296
Válasz erre: Paraj fasírt krémsajtos tojássalátával
2012-09-03T02:44:57+02:00
2012-09-03T02:44:57+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Érdekes, színes egytál!<br />
A körettel kezdem a kipróbálását :)
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/10/09/balkan_rakottas_dzsuvecs_djuvecs_gyuvecs/full_commentlist/1#c17637047
Válasz erre: Balkán rakottas (dzsuvecs, djuvecs, gyuvecs)
2012-08-27T10:50:02+02:00
2012-08-27T10:50:02+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
"A végeredmény: 2 elégedett, jóllakott vendég, nem beszélve rólam! :D "<br />
Ugye, megmondtam! ;-))<br />
"Ha kölest főzök, akkor 3szoros vízmennyiséget (v tej) használok.<br />
Itt egy kicsit töprengtem, nem lesz-e ebben a kompozícióban száraz a köles, ezért beáztattam, amíg a zöldségeket előkészítettem."<br />
Nem szokott száraz lenni, de áztatással nem árthatsz neki!<br />
"Ezen a nyáron sokfelé találkoztam azokkal a vastagabb piros húsú, hosszú, csípősebb paprikákkal. Olyat használtam, meg kápiát."<br />
Kápiát Bulgáriában ettem. Sült paprika paradicsommártással tálalva. Isteni finom volt! Ki fogom próbálni dzsuvecs készítésnél.<br />
"Basszus! Most nézem, a kókuszzsírt kihagytam! :-O Na, akkor milyen lett volna!"<br />
Súlyos vétek! :))<br />
Mindenesetre, örülök, hogy ezt is kipróbáltad! Jó dolog, ha az ember lánya pozitív megerősítést, visszaigazolást kap! Köszönet érte! ;-)
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/10/09/balkan_rakottas_dzsuvecs_djuvecs_gyuvecs/full_commentlist/1#c17636429
Válasz erre: Balkán rakottas (dzsuvecs, djuvecs, gyuvecs)
2012-08-27T09:18:45+02:00
2012-08-27T09:18:45+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Basszus! Most nézem, a kókuszzsírt kihagytam! :-O Na, akkor milyen lett volna!
https://ani-culinaris.blog.hu/2011/10/09/balkan_rakottas_dzsuvecs_djuvecs_gyuvecs/full_commentlist/1#c17636407
Válasz erre: Balkán rakottas (dzsuvecs, djuvecs, gyuvecs)
2012-08-27T09:15:53+02:00
2012-08-27T09:15:53+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
Ha kölest főzök, akkor 3szoros vízmennyiséget (v tej) használok.<br />
Itt egy kicsit töprengtem, nem lesz-e ebben a kompozícióban száraz a köles, ezért beáztattam, amíg a zöldségeket előkészítettem.<br />
Ezen a nyáron sokfelé találkoztam azokkal a vastagabb piros húsú, hosszú, csípősebb paprikákkal. Olyat használtam, meg kápiát.<br />
<br />
A végeredmény: 2 elégedett, jóllakott vendég, nem beszélve rólam! :D
https://ani-culinaris.blog.hu/2012/08/23/chili_con_carne_610/full_commentlist/1#c17632945
Válasz erre: Chili con carne
2012-08-26T18:37:00+02:00
2012-08-26T18:37:00+02:00
anicum007
http://blog.hu/user/526939
<a href="http://ani-culinaris.blog.hu/2012/08/23/chili_con_carne_610?fullcommentlist=1#c17632838" class="reply_nick_556670" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17632838 );">@PO</a>: Ani ennek nagyon örül! :)