turos_pogi3.jpgKissé elmaradva a blogbejegyzésekkel, most engesztelésként hoztam nektek egy finom, reform pogácsát, melyet diéta mellett is nyugodtan nassolhattok! ;-) A receptet ismételten az unokanővéremtől kaptam, melynek akkora sikere volt, hogy még ebben a melegben is jó párszor sütésre késztetett. Készítettem már apró, kerek pogácsákra szaggatva, de lusta háziasszony módjára kb 3x3-as kockákra vágva is. A napokban ismét kocka pogácsa készült, ám némi vajhiány miatt csöppnyi módosításra, azaz kókuszzsír használatára kényszerültem, ám a sütésnél nagy meglepetésben volt részem! A gyönyörű, szabályos kockáim elterültek mint a Nagyalföld. Először bosszankodtam kicsit, ám az első kóstolás és ízélmény feledtette a látványt. A kilapult pogácsa sültebb és ropogósabb állagot eredményezett, melynek ismételt tanulsága, hogy a más nem feltétlenül rossz! ;-) Szóval legyen kerek, kocka vagy lapos, csak süsd! :-)


AC356 (2).jpg

sorvalaszto2.jpgHozzávalók:

10dkg zabliszt, 10dkg finom zabpehely, 25dkg sovány sajt, 50dkg sovány túró, 10dkg vaj, 1tk só, 1tojás a kenéshez

sorvalaszto2.jpgElkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180-190 fokra, majd a zablisztet és a finom zabpelyhet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a sajtot és a túrót és az egészet összegyúrjuk. Kinyújtjuk 1,5-2 cm vastagságúra és megközelítőleg 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük felvert tojással, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük némi távolságot tartva (kb 1-2 cm) és 20-25 perc alatt készre sütjük. Légkeveréses sütőben 15-20 perc is elég lehet.
sorvalaszto2.jpgturos_pogi4.jpgMutató méhecske.jpg

csoben_sult_brokkoli3.jpgÍme egy egyszerű zöldséges étel, mely a brokkolinak köszönhetően egy igazi „szuper táplálék”, melyről már egy régebbi blogbejegyzésben bővebben írtam, ha érdekel, itt megtalálod!

A gratinírozott brokkoli azon túl, hogy isteni finom és nagyon gyorsan elkészül, a diétás életmódba is tökéletesen beilleszthető, hiszen az egész étel mindössze 1000-1200 kalóriát tartalmaz a tejföl és a sajt zsírtartalmától függően. Ha lehet, fogyasszuk párolt formában, mert a párolás során nem vesznek el az értékes tápanyagok és flavonoidok a zöldségből! Ha épp fogyókúrázol, akkor önmagában egytálételként fogyaszt, egyébként köretként zellerpürét vagy főt kölest ajánlanék hozzá!

 


AC356 (2).jpg

sorvalaszto2.jpgHozzávalók:

40-50dkg rózsájára szedett brokkoli, 200g sovány tejföl, 2 tojás sárgája, kevés só, ½mk őrölt fehér-bors, 15dgk sovány sajt lereszelve (én ementálit vagy mozzarella sajtot használok), vaj vagy olívaolaj a tál kikenéséhez

sorvalaszto2.jpgElkészítés:

A rózsáira szedett brokkolit kissé megsózzuk majd kb 15 perc alatt megpároljuk. Miközben párolódik, elkészítjük a tejfölös öntetet. A tejfölhöz hozzáadjuk a tojássárgáját egy kevés őrölt fehér-borsot, 10dkg reszelt sajtot és jól összekeverjük. Egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük egymás mellé a brokkolirózsákat, majd öntsük rá a tejfölös öntetet és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. 180-190 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.

sorvalaszto2.jpgcsoben_sult_brokkoli2.jpg

Mutató méhecske.jpg

 sajttorta3.jpgEgy újabb receptet hoztam nektek, mely ismét a könnyű és finom kategóriába sorolható! Gondolom, ezt senki nem veszi zokon? :) A receptet az előző blogbejegyzésben található pudingos túros ihlette, merthogy régóta tervben volt egy finom, sült sajttorta készítése, de egy igazán jó sajttorta elég sok törődést, macerát igényel, s mivel egyébként is időhiányban szenvedek, így az egyszerűség és gyorsaság motivációja mellett született meg az ötlet, -mi lenne, ha úgy készülne mint egy felfújt, melyet a pudingpor tenne stabilabb szerkezetűvé, torta állagúvá. Mikor fejben már összeállt a recept, nem maradt más, mint a kivitelezés. Jelentem, tökéletesen működik a dolog! ;-) Egy habkönnyű és mennyei desszert lesz a végeredmény! Azóta már többször megsütöttem, s kicsit finomítottam az arányokon, s most, hogy már nem találok benne semmi kifogásolnivalót, megosztom veletek is, hogy mihamarabb élvezhessétek e mennyei desszertet! Készíthetitek tortaformában, de akár tepsiben is. Én, most ez utóbbit választottam! Remélem, nektek is ízleni fog! Minden visszajelzést örömmel fogadok! ;-) AC356 (2).jpg

sorvalaszto2.jpg

Hozzávalók:

500g mascarpone (lehet kapni light változatban is), 5db M-es tojás, 1 vaníliás főzős pudingpor, 1mk vanília őrlemény, csipetnyi só, 2ek xukor (xilit vagy eritrit), 1ek folyékony édesítőszer, 250g natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja és 1/2citrom leve

sorvalaszto2.jpg

Elkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben vagy 23 cm átmérőjű tortaformában készül)

A pudingport a joghurttal simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a folyékony édesítőszert, a xukrot, a vaníliát, csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd a mascarponéval jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a sajtos krémbe. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 190°C-osra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük. Ha a sütőd légkeveréses, akkor kb 30 percig alul-felül sütő fokozaton és kb 20 percig légkeveréses fokozaton süsd! Ha már megpirult a teteje de a tészta még nem sült át teljesen, akkor tegyél a tepsi tetejére egy sütőpapírt és úgy süsd tovább! Ha kihűlt, megszórjuk porított xilittel vagy eritrittel.

sorvalaszto2.jpgsajttorta4.jpg

Mutató méhecske.jpgSaját recept

anicum007 2016.05.04. 10:31

Pudingos túrós

 pudingos_turos4.jpgAz elmúlt időszakban ismét a bútorfelújító énem került előtérbe, így némiképp háttérbe szorult a gasztronómia, ám most egy olyan receptet hoztam nektek, mely egyszerűségének köszönhetően a háziasszonyok álma lesz! ;-) Gyorsan és könnyen összeállítható, amolyan mindent bele sütemény és ami ugyancsak nem elhanyagolható tényező, hogy diétás volta mellett isteni finom, amit a percek alatt megüresedett tálca példáz majd. Süsd meg bátran és a siker nem marad el! ;-)

AC356 (2).jpg

sorvalaszto2.jpg

Hozzávalók: 

300g sovány tejföl, 2cs vaníliás pudingpor (főzős), 1dl tej, 450-500g sovány túró, 5db M-es tojás, ízlés szerint 2-3ek folyékony édesítőszer vagy 10-15dkg porxukor (porított xilit vagy eritrit), 1mk vanília őrlemény, csipetnyi só, 1tk szódabikarbóna, 1 nagyobb citrom reszelt héja, 5dkg mazsola
sorvalaszto2.jpg

Elkészítés:

 (30 * 20 cm-es tepsiben készül)

 A pudingport a tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a folyékony édesítőszert, a vaníliát, csipetnyi sót, reszelt citromhéjat és a szódabikarbónát. Majd belemorzsoljuk a túrót és az egészet jól összekeverjük. Ne ijedjünk meg, ha egy viszonylag folyékony masszát kapunk, ilyen az állaga! ;-) Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és megszórjuk mazsolával. Ezután felmelegítjük a sütőt 180°C-osra (míg a sütő bemelegszik a "tészta" egy kicsit összeérik) és kb 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porított xilittel vagy eritrittel.

sorvalaszto2.jpgpudingos_turos5.jpg

Mutató méhecske.jpg

anicum007 2016.01.12. 09:28

Reform püspökkenyér

puspok_kenyer1.jpgKiheverve a karácsonyi sütés-főzés fáradalmait, megújult erő és sütési kedv reményében hoztam nektek a következő receptet, mely paleo alapokon nyugszik, s melyet a Sógornőmtől kaptam közel egy éve, ám azóta finomítgattam, hogy a saját ízlésvilágomra formálva megkapjam azt a végeredményt, mellyel tökéletesen elégedett vagyok. Nos, már egy ideje azon kaptam magam, hogy mindig ugyanúgy készítem s nem teszek hozzá, nem veszek el belőle, tehát a recept megosztásra érett. ;-) A püspökkenyér nyilván sokak számára ismert és kedvelt sütemény, ám ami másságot jelent az eredeti receptúrához képest, az a liszt helyettesítése őrölt kókuszreszelékkel, melynek köszönhetően a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Az aszalt gyümölcsöket és a kandírozott gyümölcshéjat viszonylag apróra vágom, hogy a mennyiséggel a cukortartalmat némiképp kordában tartsam, ám az egész süteményben élvezhető és kiérezhető legyen a különböző gyümölcsök íze. A tetejét időközönként olvasztott csokoládéval vagy a receptek között  már fellelhető diétás csokimázzal vonom be. Remélem, nektek is ízleni fog! ;-)
AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

(a tésztához) 4 érett banán, 4 tojás, 1dl olvasztott kókuszzsír, 1kk mézes fűszerkeverék, 1tk szódabikarbóna, 1mk vanília őrlemény, 1citrom reszelt héja, 2ek diétáslekvár (én narancs vagy baracklekvárt használok), 5dkg magas kakaótartalmú, diétás étcsokoládé, ízlés és étrend szerint 15-20dkg aszalt gyümölcs és kandírozott gyümölcshéj, 10dkg durvára tört dió vagy mandula, 20dkg őrölt kókuszreszelék

(a csokoládébevonathoz) 4púpos ek kakaópor, 1-2tk folyékony édesítőszer vagy 5dkg xilit, 1/2dl víz, 5dkg kókuszzsír

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kókuszreszeléket kávédaráló segítségével őröljük meg. Nem kell teljesen lisztszerűre, inkább csak annyira, hogy ne legyen olyan darabos. Ha nincs kávédarálód, akkor próbálj beszerezni finom szemű kókuszreszeléket vagy esetleg használhatsz kókuszlisztet is. A banánt egy villa segítségével törjük össze, majd adjuk hozzá a tojásokat, a lekvárt, az olvasztott kókuszzsírt a fűszereket, majd a többi száraz hozzávalót és jól dolgozzuk össze. Sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formába öntjük és kb 50 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából és bevonjuk csokimázzal.

puspok_kenyer2.jpg

 Mutató méhecske.jpg

sajtos2.jpgA sajtos zabfalatka erőteljesen megmozgatta a fantáziámat, melynek ez a recept lett az eredménye. A fűszerezéssel most visszafogottabban bántam, hogy a tészta ne nyomja el a sajtkrém ízét, inkább egy harmonikusabb, kiegyenlítettebb ízélményt szerettem volna elérni. A tésztát kicsit vastagabbra és kör alakúra szaggattam és minden második adagot megkentem tojássárgájával, majd megszórtam sajttal. A két sajttallért egy kellemes, lágy sajtkrémmel töltöttem meg. Látványban és ízvilágban is tökéletesre sikeredett. Remélem, nektek is ízleni fog! ;-)

 

 

 

 

AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

(a tésztához) 40dkg sajt (ebből 20dkg füstölt), 40dkg lágy (apró szemű) zabpehely, 10dkg zabpehelyliszt, 2 kanál ételízesítő, 1tk só, 1tk szódabikarbóna, 4db M-es tojás, 4ek kefir vagy joghurt esetleg tejföl (ami épp van a hűtőben)

(a tetejére) 1tojás, 15dkg reszelt sajt

(a sajtmártáshoz) 1 tejszín ízű pudingpor, 4dl tej, só, fehér bors, 15dkg natúr krémsajt, 2 púpos ek reszelt parmezán, 10dkg kókuszzsír

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet és a fűszereket, majd a tojásokat és a kefirt. Az egészet jól összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb ½ órára. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk kb ½ cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Minden második tálcányi adagot, sütés előtt megkenünk tojással és megszórjuk sajttal. 

A pudingot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadva a többi tejet felfűzzük, sóval, borssal fűszerezzük, ezután hozzákeverjük a krémsajtot és a reszelt parmezánt, majd a kókuszzsírt. Hideg vízbe állítva, folytonos kevergetés mellett lehűtjük, majd betöltjük a sajttallérokba. Pár óra pihentetés után már fogyasztható is.

sajtos3_1.jpg
Mutató méhecske.jpg

dios_csibi1.jpgSzeretem a diót húsos ételekkel párosítani, ám ennek hallatán az emberek többsége kissé összekuszálódott szemöldökkel és furcsa tekintettel méreget, mint akinek elment az esze. Valahol érthető, hiszen a diót jellemzően édes ízhez társítjuk, de végül is milyen a dió natúr íze, édes? Neeem. Na ugye? :) Épp ezért arra biztatnálak, feltétlenül próbáld ki ezt a receptet, s hidd el nem fogsz csalódni! ;-) A hús visszafogottan ízesített töltelékében megbúvó dió kellemesen roppanós állaga, a lágy, selymes sajtmártás és az édeskés burgonyapüré tökéletes hármast alkotnak, s természetesen látványnak sem utolsó.

AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

(a húshoz) 3 nagyobb csirkemellfilé (60-80dkg), só őrölt bors, 20dkg zabpehely, tej, 15dkg durvára tört dió, 2ek apróra vágott petrezselyem, 2 tojás, őrölt szerecsendió, 1tk kakukkfű, 15dkg füstölt sajt, 15-20dkg bacon

(az édesburgonyapüréhez) 1kg édesburgonya, 10-15dkg vaj, só, őrölt szerecsendió, 2dl főző vagy kókusztejszín

(a sajtmártáshoz) 4dkg vaj, 4-5ek zabpehelyliszt, 4dl tej, só, fehér bors, 20dkg natúr krémsajt, 5dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A húst leöblítjük, papírkendővel leitatjuk róla a felesleges vizet, és a csirkemell vastagságától függően 3-4 vékonyabb szeletre vágjuk. Folpackkal letakarva kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a zabpelyhet beáztatjuk annyi tejbe, hogy ellepje, majd ½ óra elteltével kinyomkodjuk és egy nagyobb tálba tesszük. A diót egy strapabíróbb zacskóba helyezzük és egy sodrófa segítségével durvára törjük, majd hozzákeverjük a zabpehelyhez, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk a vágott petrezselymet és a kakukkfüvet, majd a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot és a 2 egész tojást, s az egészet jól összekeverjük. A baconszeleteket egy alufóliára egymás mellé fektetjük, majd betakarjuk a szeletelt csirkemellekkel, melyen egyenletesen eloszlatjuk a diós tölteléket és az alufólia segítségével szorosan felgöngyöljük, majd az alufóliába csomagolva, 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kicsomagoljuk a fóliából és tálalás előtt egy serpenyőben, minimális olajon egy kissé minden oldalát megpirítjuk.

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben feltesszük főni. Mikor megpuhult leszűrjük, pürésítjük, hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, majd felengedjük tejszínnel.

A mártáshoz a tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük, ezután hozzákeverjük a krémsajtot és a reszelt parmezánt. Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel.

dios_csibi2.jpg

Mutató méhecske.jpg

hawai3.jpgIsmét egy ananászos receptet hoztam, ahol most tényleg az ananászé a főszerep, mivel a tányéron több módon is megjelenik. Kissé sósabb, és roppanósabb formában a húst egészíti ki, mellyel a kókuszos pirított burgonya tökéletes párost alkot, és az egész fogást a selymesen lágy, édes-savanyú mártás teszi igazán különlegessé és élvezetessé. Édesanyám nagyon szerette, s én is a nagy kedvencek között tartom számon! Most megosztom veletek, hátha érdemesnek tartjátok arra, hogy nálatok is szerepet kapjon a karácsonyi asztalon! ;-)

AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

 (a húshoz) 4-5db csirkemellfilé (kb. 10-12 szelet lesz belőle), 20dkg gépsonka, 10-12db ananászkarika, 10-12szelet füstölt sajt, olaj, só, bors, csípős pirospaprika, zabpehelyliszt

(a mártáshoz) 1db konzerv ananász, 4dl főzőtejszín vagy kókusztejszín, 4 púpos ek zabpehelyliszt, ½mk vanília őrlemény, ½mk só, ½ citrom leve, igény szerint xukor (xilit vagy eritrit)

(a körethez) 1kg apró szemű burgonya, tojás, só, kókuszreszelék, reszelt parmezán, vaj

Elkészítés:

A húst leöblítjük, papírkendővel leitatjuk róla a felesleges vizet, és a csirkemell vastagságától függően, 2-3 szeletre vágjuk. Folpackkal letakarva kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Csípős paprikás lisztbe mártva, egy kevés olajon (kb. 1+1perc) kissé megkapatjuk, hogy kérget képezzen a húson és ne száradjon ki sütés közben. Az ananászkarikákat kiemeljük a levéből, és lecsepegtetjük, majd a hús szaftjában kicsit megpirítjuk. A sonkát csíkokra vágjuk. Minden szelet húsra egy kevés sonkacsíkot majd 1-1 ananászkarikát helyezünk, és erre teszünk egy szelet sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a hússzeleteket, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük (kb 20-25perc), míg a sajt szépen megpirul. Ha a családtagok, vendégek közül nem mindenki szereti az ananászt, készítsünk pár szeletet ananász nélkül is.

A mártáshoz az ananászt botmixerrel pépesítjük és a konzerv levével együtt felforraljuk, ízesítjük, majd állandó kevergetés mellett a csomómentesre kikevert lisztes tejszínes keverékkel behabarjuk és pár perc alatt összefőzzük.

A burgonyákat alaposan mossuk meg, és sós vízben főzzük puhára, de óvatosan, nehogy túlfőjön és szétrepedjen. Amikor kihűlt, félbevágjuk és a vágott felületét felvert tojásba mártjuk, majd a parmezános kókuszreszelékre fektetjük, s végül serpenyőben felolvasztott vajon megpirítjuk!

hawai1.jpgMutató méhecske.jpg

ananaszkerek_alatt_sult_csirkemell1.jpgEz a recept az ananászos ételek kedvelői között fog igazán nagy sikert aratni, bár ebben az ételben az ananász nem igazán emelkedik ki, s nem is nyomja el a többi hozzávaló ízét, inkább együtt alkotnak egy egységes, harmonikus ízvilágot, melyet a bársonyos sütőtökpüré tesz még izgalmasabbá.

 

 

 AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

  (a húshoz) 4 nagyobb csirkemellfilé, 35dkg friss vagy konzerv ananász, 1 közepes fej vöröshagyma, olívaolaj, 3dl tejföl, 2ek aprított petrezselyem, 2 egész tojás, só, őrölt bors, 15dkg zabpehely, 10dkg füstölt sajt

(a sütőtökpüréhez) 1kg sütőtök, 10-15dkg vaj, só, őrölt szerecsendió, 2dl főző vagy kókusztejszín

Elkészítés:

Az ananászt nagyon apró kockákra vágjuk, közben az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az ananászt és pár percig együtt pároljuk, a tűzről levéve félretesszük, hogy hűljön. A húsokat 3 részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajon hirtelen átsütjük. Ha kihűlt a hagymás ananász, akkor hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk petrezselyemmel. Az egészet jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a zabpelyhet és azzal is jól összedolgozzuk. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, majd bevonjuk az ananászos masszával, s hogy mindenütt egyenletesen befedje, szépen elsimítjuk rajta. 200 fokra előmelegített sütőben, kb 30-35perc alatt megsütjük. Míg sül a hús, elkészítjük a köretet.

 A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben feltesszük főni. Mikor megpuhult leszűrjük, pürésítjük, hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, majd felengedjük tejszínnel.

csirke_ananaszkeregben2.jpg

Mutató méhecske.jpg

 

gesztenyekremleves3.jpgA mai ajánlatom egy igazán könnyen és gyorsan elkészíthető, ízletes, krémes gesztenyeleves, mely melegen előételként, hidegen akár az ünnepi vacsorát záró, könnyű desszertként is megállja a helyét. Az egyszerűség és gyorsaság kifejezetten hasznos tud lenni a karácsonyi nyüzsgésben, szóval, ha szereted a gesztenyét és az édes leveseket, akkor ez a krémleves tökéletes választás lehet. ;-)

Jó étvágyat hozzá!

AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

15dkg mazsola,1dl rum, 1l tej (laktózérzékenyeknek laktózmentes vagy kókusztej), ½l víz, 25dkg natúr (cukormentes) gesztenyemassza, 1mk vaníliaőrlemény, 1kk őrölt fahéj, 1kk mézes fűszerkeverék, 2ek méz, 1-2ek folyékony édesítőszer, ½ citrom felkarikázva és kimagozva, 1 vaníliás pudingpor, 2dl főző vagy kókusztejszín

(a habhoz) 2dl cukormentes habtejszín, 5dkg diétás fehér-csokoládé, csipetnyi só

A csokoládét felolvasztjuk és ha kicsit lehűlt, kevergetés közben belecsorgatjuk a tejszínbe, adunk még hozzá egy csipetnyi sót és habbá verjük, majd betesszük a hűtőbe.

Elkészítés:

A mazsolát beáztatjuk a rumba, de ezt akár előző nap is megtehetjük. A tej és víz keverékét a belemorzsolt gesztenyemasszával feltesszük főni, mikor felforr, ízesítjük és beletesszük a citromkarikákat. A mazsoláról leszűrjük a rumot és ízlés szerinti adagot belekeverünk a levesbe. Mikor a citrom íze belefőtt a levesbe, kivesszük és a levest botmixerrel jól összedolgozzuk. Ezután a tejszínnel felengedett pudingporral sűrítjük. Rumos mazsolával és fehér-csokoládéval ízesített tejszínhabbal tálaljuk, esetleg pirított mandulát is adhatunk hozzá.gesztenyekremleves4.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept