gesztenyekremleves3.jpgA mai ajánlatom egy igazán könnyen és gyorsan elkészíthető, ízletes, krémes gesztenyeleves, mely melegen előételként, hidegen akár az ünnepi vacsorát záró, könnyű desszertként is megállja a helyét. Az egyszerűség és gyorsaság kifejezetten hasznos tud lenni a karácsonyi nyüzsgésben, szóval, ha szereted a gesztenyét és az édes leveseket, akkor ez a krémleves tökéletes választás lehet. ;-)

Jó étvágyat hozzá!

AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

15dkg mazsola,1dl rum, 1l tej (laktózérzékenyeknek laktózmentes vagy kókusztej), ½l víz, 25dkg natúr (cukormentes) gesztenyemassza, 1mk vaníliaőrlemény, 1kk őrölt fahéj, 1kk mézes fűszerkeverék, 2ek méz, 1-2ek folyékony édesítőszer, ½ citrom felkarikázva és kimagozva, 1 vaníliás pudingpor, 2dl főző vagy kókusztejszín

(a habhoz) 2dl cukormentes habtejszín, 5dkg diétás fehér-csokoládé, csipetnyi só

A csokoládét felolvasztjuk és ha kicsit lehűlt, kevergetés közben belecsorgatjuk a tejszínbe, adunk még hozzá egy csipetnyi sót és habbá verjük, majd betesszük a hűtőbe.

Elkészítés:

A mazsolát beáztatjuk a rumba, de ezt akár előző nap is megtehetjük. A tej és víz keverékét a belemorzsolt gesztenyemasszával feltesszük főni, mikor felforr, ízesítjük és beletesszük a citromkarikákat. A mazsoláról leszűrjük a rumot és ízlés szerinti adagot belekeverünk a levesbe. Mikor a citrom íze belefőtt a levesbe, kivesszük és a levest botmixerrel jól összedolgozzuk. Ezután a tejszínnel felengedett pudingporral sűrítjük. Rumos mazsolával és fehér-csokoládéval ízesített tejszínhabbal tálaljuk, esetleg pirított mandulát is adhatunk hozzá.gesztenyekremleves4.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr628185782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása