anicum007 2015.12.12. 08:22

Diós rudacska

dios_rudacska.jpgAz ígéret kötelez, épp ezért már ma előrukkolok egy újabb finomsággal! ;-) Nagymamától kaptam ennek a mennyei csemegének a receptjét, mely szinte minden nagyobb ünnep során terítékre került. Az eredeti receptúra szerint azonban ez egy valóságos kalóriabomba, épp ezért igyekeztem egészségesebb, energiaszegényebb változatban kivitelezni, ám előrebocsájtom, jobb, ha mindjárt dupla adagot készítesz, mert erről a „szerről” nem lehet könnyedén leszokni! ;-) Elméletileg akár hetekig is eláll, de a gyakorlatban ezt még nem volt lehetőségem tesztelni!


AC356 (2).jpgHozzávalók és elkészítés:

 30dkg darált dió, 3 tojás sárgája, 2ek folyékony édesítőszer, 10dkg porxukor (azaz porított xilit vagy eritritol), 1 citrom reszelt héja, 2ek citromlé, csipetnyi só

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd zabkorpával meghintett gyúródeszkán kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk.15dkg porxukrot, 3 tojásfehérje, 1 tk citromlé

A tojásfehérjét a porxukorral és a citromlével kemény habbá verünk.

A keményre felvert habot a kinyújtott tésztára egyenletesen elsimítjuk, majd kb 1,5cm széles és 5cm hosszú csíkokra vágjuk és a szeleteket egyenként, némi távolságot tartva, óvatosan átemeljük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Alacsony hőmérsékleten kb. 30percig 90 °C-on szárítjuk vigyázva, hogy a hab meg ne piruljon. Ha kihűlt, óvatosan áttesszük egy tálcára és legalább fél napig levegőn tovább szárítjuk.dios_rudacska1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr128158984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.