2015.04.23. 06:05
Túrós kukoricaprósza
Egy régebbi blogbejegyzésben már találkozhattatok a kukoricaprószával mely hagyományos módon szilvalekvárral készült, ám most úgy döntöttem változtatok a hozzávalókon és lekvár helyett túróval és mazsolával gazdagítom. Nagyon jól passzol egy tartalmasabb leves mellé, de természetesen önállóan is megállja a helyét s mivel nem tartalmaz glutént, ezért lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják! Gyors, könnyen elkészíthető és igazán finom sütemény! Szerintem ennél több érv nem is kell ahhoz, hogy próbára tegyétek! ;-)
Hozzávalók:
35dkg kukorica liszt, 450g kefir esetleg joghurt, 3ek folyékony édesítőszer, csipetnyi só, 1mk vanília őrlemény, 1nagy citrom reszelt héja, 3db tojás, 1cs sütőpor, 0,5dl kókuszzsír, ½ kg túró, 10dkg mazsolaElkészítés:
(35 * 25 cm-es tepsiben készül)
A tojássárgáját a sóval, az édesítőszerrel és a vaníliával összekeverjük, hozzáadjuk az aludttejet, a sütőporos lisztet, a reszelt citromhéjat, az olajat, a túrót és a mazsolát. Jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját. Egy sűrű, de könnyen keverhető masszát kapunk, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe öntünk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. Akkor sült meg rendesen, ha a papír szélétől kicsit elválik a tészta! Ha kihűl, meghintjük porxukorral. Jó étvágyat hozzá! :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek