bicikli8.jpgBicikli szelet, ami nemcsak finom, hanem egy igazán mutatós sütemény, s ha a célközönség elsődlegesen gyermekkorú, akkor az elnevezés még találó is lehet. :-) Persze mint mindig, ez a süti is a reformosítás áldozatául esett, ám az egészségtudatos kivitelezés még nem azt jelenti, hogy eltoltam a biciklit, hanem a cukormentes és rostdús alapanyagokkal megkímélem a fogyasztót egy kiadós tekeréstől! Ha felkeltette az érdeklődésedet és késztetést érzel a bicikli sütéshez, akkor nosza! Még bőven van idő ahhoz, hogy helye legyen a húsvéti süteményestálon! ;-)

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(a gyúrt tésztához) 30dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 5dkg porított xilit vagy eritrit, csipetnyi só, 10dkg kókuszzsír, 4tojás sárgája, 1cs sütőpor, 1-2ek tejföl.

(a töltelékhez) diétás baracklekvár, 20dkg darált dió, 10dkg porított xilit vagy eritrit

(a kevert tésztához) 3db egész tojás, 2ek folyékony édesítőszer, 35dkg zabpehelyliszt, 1cs sütőpor, 3ek kakaópor, 4dl tej, 1dl kókuszzsír

(a habhoz) 4db tojásfehérje, 10dkg porított xilit vagy eritrit, csipetnyi só, 1ek citromlé

(a tetejére) 10dkg diétás csokoládé, 3e étolaj

sorvalaszto2.jpgElkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 6 részre osztva ½ órát hűtőben pihentetjük. Mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, baracklekvárral megkenjük és xukrozott darált dióval megszórjuk, majd szorosan feltekerjük. Kis távolságot tartva a tészták között, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. bicikli9.jpgEzután elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját összekeverjük csipetnyi sóval, a folyékony édesítővel és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, s végül a sütőporos lisztet majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját. A masszát a tekercsek tetejére öntjük, a tepsit kissé hozzáütögetjük az asztalhoz, hogy teljesen kitöltse a hézagokat, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb 35-40 percig (tűpróbáig) sütjük.
Ha megsült, vékonyan megkenjük diétás baracklekvárral, s ha kihűlt, a gyúrt tésztából visszamaradt 4 tojásfehérjét felverjük habnak 10dkg poríott xilittel, csipetnyi sóval és a citromlével, majd a lekvárral megkent tészta tetejére simítjuk, s pár órányi száradás után bevonjuk olvasztott csokoládéval. További pár órát szárítjuk, pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat hozzá! :-)

sorvalaszto2.jpg

bicikli7.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr327326056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása