fekete-sarga_szelet2.jpgEgy régi recept újragondolva.....

Sok évvel ezelőtt, az egyik leggyakoribb hétvégi vendég volt nálunk. Gyors és mutatós darab, s most megszületett reform változatban is. Az alapanyagok mássága miatt okozott némi fejtörést hogyan tegyem légiessé a tésztát, ám egy kevés kísérletezés után megszületett a végeredmény. A zabpehelyliszt megfelelőnek bizonyult erre a feladatra. Régebben, kettévágva a tésztát baracklekvárral kentük meg, ám az újítás jegyében most megszórtam egy kis meggyel, ami remekül passzolt a kakaóval! Remélem, ízleni fog! :)

                           AC356 (2).jpgHozzávalók:

6 közepes méretű tojás, 20dkg kókuszzsír (vagy 10dkg kókuszsír és 10dkg margarin), 10dkg eritritol vagy xilit, 1ek folyékony édesítőszer, vanília őrlemény, csipetnyi só, 1cs sütőpor, 2dl tej, 30dkg zabpehelyliszt (gluténérzékenyeknek gluténmentes vagy kukoricaliszt), 1 púpos ek kakaópor, 30dkg magozott meggyElkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A kókuszzsírt a xilittel és a vaníliával habosra keverjük. Kettesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd az édesítőt és egy csipetnyi sót. Hozzáadunk 10dkg lisztet, majd 1dl tejet, ezután ismét 10dkg liszt, majd megint 1dl tej következik, és végül 10dkg liszt és a sütőpor. Egy kicsit félretesszük. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A tésztát kettéosztjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe először a világos tésztát tesszük, majd a másik felébe 1 púpos ek kakaót szitálunk és jól eldolgozva óvatosan rásimítjuk a világos tésztára, majd megszórjuk meggyel. Előmelegített sütőben (180 fokon) kb.35-40 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. A tetejére porított xilitet szórunk és felkockázzuk.fekete-sarga_szelet3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr87280135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása