szilvás fahéjas csokoládé szelet1.jpgEz a sütemény az egyik legújabb kreálmányom, mely már jó pár hónapja megihletett és egy párszor el is készítettem azóta (aminek őrületes sikerét jelezte, hogy pillanatok alatt elfogyott), ám úgy gondoltam a megosztással várok az ünnepekig, mert szerintem, tökéletes vendégváró lesz a karácsonyi asztalon. A süteményt a keserű csokoládé, a telt ám kissé fanyar ízű szilvalekvár és a fahéj aromájának keserédes íze teszi igazán karakteressé, ugyanakkor nagyon harmonikussá. Bizton állíthatom, hogy ez egy igazán jól sikerült desszert, ezért szívből ajánlom mindenkinek! ;-)

 AC356 (2).jpg

sorvalaszto2.jpgHozzávalók:

(a piskótához) 5db közepes tojás, 2ek folyékony édesítőszer, csipetnyi só, 5ek teljes kiőrlésű vagy zabpehelyliszt (gluténérzékenyeknek gluténmentes vagy kukorica liszt), 3ek kakaópor, 1mk fahéj.

400g cukormentes szilvalekvár

(a krémhez) 20dkg kókuszzsír vagy 10dkg margarin és 15dkg kókuszzsír, 5dkg kókuszcukor vagy xilit, 3cs étcsokoládés és 1cs tejkaramellás pudingpor, 4ek folyékony édesítőszer, csipetnyi só, 1kk fahéj, 1l tej.

sorvalaszto2.jpgElkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A piskótához habosra keverjük a tojásokat az édesítővel és a csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és beleszitáljuk a fahéjas kakaót. A masszát beleöntjük sütőpapírral kibélelt vagy margarinnal kikent és lisztezett sütőformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha kihűlt a piskóta, vastagon megkenjük szilvalekvárral és erre jön a krém. A krémhez a tejből, az édesítőszerrel és a fahéjjal ízesített pudingporokból sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon. Közben a margarint és a kókuszzsírt a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot, s az egészet jól összedolgozzuk és a szilvalekváros piskótára kenjük. A tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval, egy pár órára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk.sorvalaszto2.jpg

szilvás fahéjas csokoládé szelet3.jpgMutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr435670889

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.03. 14:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiduj 2013.12.02. 22:16:53

No, hogy is van ez a krém? A 3 cs. kakaósat és az 1 cs. tejkaramellásat egyben kell megfôzni fahéjjal ízesítve? A keserûcsoki a tetejére kell olvasztva? Szívesen kipróbálnám, ha ezek a részletek világosak lennének.

anicum007 2013.12.02. 23:01:26

@tiduj: Kedves Tiduj!
Igen, jól értelmezed! ;-)
süti beállítások módosítása