zserbó torta0.jpgItt a december, s egyre közelebb kerülünk a szeretet ünnepéhez. Gondolom sokakat foglalkoztat már, mi is kerüljön az ünnepi asztalra, ám vannak, akik még csak most ismerkednek a konyhaművészettel, s nyilván vannak olyanok is, akik nem a sütés nagymesterei. Nos, a jó hír az, hogy nem kell feltétlenül valami bonyolultat alkotni ahhoz, hogy egy mutatós és finom desszert kerüljön az ünnepi asztalra. Ehhez a desszerthez nem kell más, csak néhány palacsinta, finom diétás sárgabaracklekvár, dió és egy kevés magas kakaótartalmú olvasztott étcsokoládé. A palacsintatészta ugyanúgy készül, mint a finomlisztes változat, csak cukorpótló, teljes kiőrlésű liszt és zabpehelyliszt hozzáadásával, de készíthetünk zabkorpás palacsintát is. Hmmm.., ugye milyen íncsiklandó! ;-)

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

(kb.12 darabhoz): 1 tojás, 10dkg tk liszt, 10dkg zabpehelyliszt, 3dl tej, 1-2dl szódavíz, késhegynyi só, 1mk folyékony édesítő, kevés olaj

(a töltelékhez) 40dkg darált dió, 400g diétás sárgabaracklekvár

sorvalaszto2.jpgElkészítés:

A tojásokat az édesítővel, a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverővel jól eldolgozzuk úgy, hogy ne legyen csomós. A palacsinta tészta híg, tejszínsűrűségű legyen. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. Jó ha előbb próbasütést végzünk. Ha gyenge a palacsinta tészta, még egy tojással vagy kevés tésztával elkevert liszttel sűríthetjük. Keverés után legalább 1/2 óra hosszat pihentessük, hogy a rostok beszívják a nedvességet. A sütéshez kevés kókuszolajat használunk. Mikor kisütöttük az összes palacsintát, rétegenként megkenjük lekvárral és jól megszórjuk darált dióval. Ne sajnáljuk a tölteléket, mert csak úgy lesz igazán finom! Mikor felépült a palacsintatorony, a tetejére 2ek olajjal hígított olvasztott étcsokoládét teszünk (5dkg). Pár órát állni hagyjuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek, s a tészta beszívja a felesleges nedvességet, ezáltal szépen szeletelhetővé válik.

sorvalaszto2.jpgzserbó torta00.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr935669631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása