málnakrémleves2.jpgSajnos mostanában kevesebb időm volt a bloggal foglalkozni, ezért felhalmozódott egy pár étel melynek az elkészítési módja lassan homályba vész, így kénytelen leszek újra vagy újat alkotni. Szerencsés módon ennek a finom levesnek még él az emléke, ezért a receptjét gyorsan „papírra vetem”, nehogy ez is feledésbe merüljön. Sajnálatos módon, a friss málnát csak rövid ideig élvezhetjük, de szerencsére az üzletekben megtalálható mirelit formában, így bármikor elkészíthető ez az igazán ízletes, krémes leves, mely a málnában fellelhető C-vitaminnak és antioxidánsnak köszönhetően immunerősítő és egészségmegőrző hatással is bír.

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

500g friss málna, 1mk őrölt vanília, 1mk mézeskalács fűszerkeverék, 1citrom reszelt héja (ha nem elég savanykás, akkor egy kevés mehet a levéből is), ízlés szerint édesítőszer, 1ek méz, csipetnyi só, 2l víz, 5dl natúr joghurt, 1cs vaníliás pudingpor, 3ek zabpehelylisztsorvalaszto2.jpgElkészítés:

A málnát óvatosan leöblítjük és a vízzel feltesszük főni, ha forrni kezd, hozzáadjuk a vaníliát, az édesítőszert, a fűszerkeveréket, a reszelt citromhéjat és csipetnyi sót. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. A joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel és a pudingporral és folytonos kevergetés mellett, hozzáadjuk a pürésített málnához. Az egészet összefőzzük. Lehűtve tálaljuk. Ízlés szerint díszíthetjük málnadarabokkal, tejszínhabbal, mentalevéllel és pirított mandulával. Ugye milyen egyszerű?

Jó étvágyat hozzá! :-)sorvalaszto2.jpgmálnakrémleves3.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr255535857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása