juhtúrós tök2.jpgÓ, ó, ó, nagymami, drága nagymami, jaj de jó, hogy köztünk élsz..! Hát igen, ismét a Nagymami kincses kertjének adománya ez a zsenge, ropogós tök, melyet házi juhtúróval gazdagítva készítettem el. Annyira friss és zsenge volt, hogy még a magházát sem kellett eltávolítanom. Bónuszként kaptam a barátnőmtől két üde cukkinit, s mivel imádom a tökféleségeket, hát tárt karokkal fogadtam! ;-) Krémes házi juhtúró, pár tojás, füstölt sajt és némi fűszer használatával egy isteni és könnyű ételt varázsolhatunk az asztalra! Lássunk is hozzá! ;-)

 

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

2db zsenge cukkini, 2db zsenge tök, 1közepes fej vöröshagyma, 2-3gerezd fokhagyma, kókuszzsír, 3egész tojás, 25dkg juhtúró, 15dkg füstölt edami sajt, 10dkg zabkorpa, só, őrölt bors

sorvalaszto2.jpgElkészítés:

A megmosott tököt meghámozzuk (a zsenge cukkinit nem kell hámozni), magházát kikaparjuk, majd a kikapart részt apró kockákra vágjuk. A tökhajókat kissé megsózva, megborsozva, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, s közben elkészítjük a tölteléket. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, s ha kihűlt, hozzáadjuk a tojással összekevert juhtúróhoz. Beletesszük a reszelt sajtot, a kockákra vágott tököt, majd a zabkorpát. A tökhajókat megtöltjük töltelékkel és előmelegített sütőben, 180 fokon kb, 30-35perc alatt készre sütjük.

sorvalaszto2.jpg

juhtúrós tök3.jpgMutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr115471107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása