2013.08.22. 14:03
Ne légy töketlen! Készíts juhtúróval töltött tököt! ;-)
Ó, ó, ó, nagymami, drága nagymami, jaj de jó, hogy köztünk élsz..! Hát igen, ismét a Nagymami kincses kertjének adománya ez a zsenge, ropogós tök, melyet házi juhtúróval gazdagítva készítettem el. Annyira friss és zsenge volt, hogy még a magházát sem kellett eltávolítanom. Bónuszként kaptam a barátnőmtől két üde cukkinit, s mivel imádom a tökféleségeket, hát tárt karokkal fogadtam! ;-) Krémes házi juhtúró, pár tojás, füstölt sajt és némi fűszer használatával egy isteni és könnyű ételt varázsolhatunk az asztalra! Lássunk is hozzá! ;-)
Hozzávalók:
2db zsenge cukkini, 2db zsenge tök, 1közepes fej vöröshagyma, 2-3gerezd fokhagyma, kókuszzsír, 3egész tojás, 25dkg juhtúró, 15dkg füstölt edami sajt, 10dkg zabkorpa, só, őrölt bors
Elkészítés:
A megmosott tököt meghámozzuk (a zsenge cukkinit nem kell hámozni), magházát kikaparjuk, majd a kikapart részt apró kockákra vágjuk. A tökhajókat kissé megsózva, megborsozva, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, s közben elkészítjük a tölteléket. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, s ha kihűlt, hozzáadjuk a tojással összekevert juhtúróhoz. Beletesszük a reszelt sajtot, a kockákra vágott tököt, majd a zabkorpát. A tökhajókat megtöltjük töltelékkel és előmelegített sütőben, 180 fokon kb, 30-35perc alatt készre sütjük.
Saját recept
Szólj hozzá!
Címkék: kókuszzsír cukkinis ételek juhtúrós ételek tökös ételek zabkorpás ételek húsmentes ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek