2013.08.06. 08:40
Sárgabarack krémleves
Ebben a hőségben mi is eshetne jobban, mint egy jó hideg gyümölcsleves. Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy idén rengeteg sárgabarack termett a kertben, ezt kihasználva, egy igazán finom és krémes sárgabarack levessel kényeztettem a családot. ;-) Ám a sárgabarack, nemcsak finom, de igazán értékes gyümölcs, hiszen tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. A sárgabarackban, vagyis annak magjában található B17 vitamin gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Fontos szerepe van még, a csontok és a szövetek újjáépítésében. Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítő hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket. Épp ezért ne habozzunk, fogyasszunk belőle amennyit csak lehet! ;-)
Hozzávalók:
1kg magozott sárgabarack, 1ek őrölt vanília, 1mk fahéj, ízlés szerint édesítőszer, 1ek méz, csipetnyi só, 2l víz, 5dl sovány főzőtejszín, 1cs vaníliás pudingpor, 3ek zabpehelylisztElkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és a vízzel feltesszük főni, ha forrni kezd, hozzáadjuk a vaníliát, az édesítőszert, a fahéjat, csipetnyi sót, majd mikor a sárgabarack puhára főtt, botmixerrel összeturmixoljuk. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és a pudingporral és folytonos kevergetés mellett, hozzáadjuk a pürésített sárgabarackhoz. Az egészet összefőzzük. Lehűtve tálaljuk. Ízlés szerint díszíthetjük barackszeletekkel, tejszínhabbal, mentalevéllel és pirított mandulával. Ugye milyen egyszerű?
Jó étvágyat hozzá! :-)
Saját recept
Szólj hozzá!
Címkék: levesek gyümölcs levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek