sárgabarack krémleves2.jpgEbben a hőségben mi is eshetne jobban, mint egy jó hideg gyümölcsleves. Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy idén rengeteg sárgabarack termett a kertben, ezt kihasználva, egy igazán finom és krémes sárgabarack levessel kényeztettem a családot. ;-) Ám a sárgabarack, nemcsak finom, de igazán értékes gyümölcs, hiszen tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. A sárgabarackban, vagyis annak magjában található B17 vitamin gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Fontos szerepe van még, a csontok és a szövetek újjáépítésében. Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítő hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket. Épp ezért ne habozzunk, fogyasszunk belőle amennyit csak lehet! ;-)

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

1kg magozott sárgabarack, 1ek őrölt vanília, 1mk fahéj, ízlés szerint édesítőszer, 1ek méz, csipetnyi só, 2l víz, 5dl sovány főzőtejszín, 1cs vaníliás pudingpor, 3ek zabpehelylisztsorvalaszto2.jpgElkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és a vízzel feltesszük főni, ha forrni kezd, hozzáadjuk a vaníliát, az édesítőszert, a fahéjat, csipetnyi sót, majd mikor a sárgabarack puhára főtt, botmixerrel összeturmixoljuk. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és a pudingporral és folytonos kevergetés mellett, hozzáadjuk a pürésített sárgabarackhoz. Az egészet összefőzzük. Lehűtve tálaljuk. Ízlés szerint díszíthetjük barackszeletekkel, tejszínhabbal, mentalevéllel és pirított mandulával. Ugye milyen egyszerű?

Jó étvágyat hozzá! :-)sorvalaszto2.jpgsárgabarack krémleves.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr875447070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása