2013.05.03. 21:15
Mágnás mákos pite
Itt megtalálható a diós verzió, ám vannak akik inkább a mákos süteményeket részesítik előnyben, így mindazok kedvéért elkészítettem mákos kivitelben is. Isteni, cukormentes házi szilvalekvárral gazdagítva, mely mind látványban, mind ízvilágban csodás összhangban van a mákkal, ám ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mindkét hozzávaló rendkívül jótékony hatással van a szervezetre. A mák lassítja az öregedési folyamatokat. Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését, normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. Jótékony a sebek gyógyulásában. Növeli a szellemi teljesítőképességet. A csontozat első számú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A szilva csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét. Serkenti az emésztést, s az egyik legjobb vértisztító hatású gyümölcs. Javítja az immunrendszer ellenálló képességét, segíti a szervezetet a szabadgyökök elleni harcban.
Hozzávalók:
(a tésztához) 30dkg teljes kiőrlésű liszt, 10dkg margarin és 5dkg kókuszzsír (vagy 20dkg margarin), 5dkg gyümölcscukor vagy por kókuszcukor, 1 citrom reszelt héja, 2ek friss citromlé, 1ek tejföl, 1cs sütőpor, csipetnyi só
(a töltelékhez) 5dkg gyümölcscukor, 2tk folyékony édesítőszer, 4db tojás, 15dkg darált mák, vanília, 15-20dkg diétás szilvalekvárElkészítés:
(30 * 20 cm-es tepsiben készül)
A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Ha túl keményre sikerült, tejföl hozzáadásával lágyíthatunk rajta. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd áttesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tojásfehérjéből, 5dkg gyümölcscukor, a folyékony édesítőszer és a vanília hozzáadásával kemény habot verünk, majd összekeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a darált mákot és egy lapát segítségével óvatosan összeforgatjuk a felvert habbal. A tésztát megkenjük szilvalekvárral, majd a mákos masszát elegyengetjük a tetején. Előmelegített sütőben (kb. 180 fokon) 25-30 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük és a tetejét megszórjuk por nád vagy kókuszcukorral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
kristofxx 2013.05.04. 11:01:16
anicum007 2013.05.04. 11:18:20
kristofxx 2013.05.04. 11:34:21
Kedves Anicum!
Igaza van, elnézést, egyébként jó,érdekes a recept, még lehet hogy ma meg is csinálom, gyümölcscukor nélkül.
anicum007 2013.05.04. 11:46:12
kristofxx 2013.05.04. 11:59:01
kristofxx 2013.05.04. 12:00:04
anicum007 2013.05.04. 12:18:41
anicum007 2013.05.04. 12:21:57
anicum007 2013.05.04. 12:31:01
kristofxx 2013.05.04. 12:39:44
Próbáld ki az eritritolt, nincs puffasztó hatása, kevésbé édes, mint a cukor (kb 70 %) 0 Kcal, GI 0. Igaz az ára kb annyi mint a nyírfacukornak ( Itt Németországban). A nyírfacukorhoz hozzá kell szokni.
Utolsó kommentek