epres vargabéles2.jpgA kínai konyha egyik meghatározó alapanyaga az üvegtészta vagy más néven celofán tészta. Az üvegtészta, a mungóbab finomra őrölt lisztjéből és vízből készül. A mungóbab lisztje magas fehérje, alacsony zsír és szénhidrát tartalmú. Nagy mennyiségben tartalmaz B1, B2 vitaminokat, A-vitamin elővitaminját és C-vitamint. Magas az ásványi anyag- és kiemelkedő a vastartalma. Kitűnően alkalmas alacsony kalóriájú étrendek kialakításához és kedvező szénhidráttartalma miatt, cukorbetegek is fogyaszthatják. Semleges íze miatt változatosan elkészíthető, szinte bármilyen ételhez társítható. Mint már oly sokszor említettem, a fogyókúra alatt sem kell lemondanunk a desszertekről. Fontos a jól megválasztott alapanyag és a mértékletesség! Az üvegtészta, tökéletes alapul szolgál egy isteni vargabéles elkészítéséhez! ;-) Az elkészítésnél ügyeljünk arra, hogy az üvegtésztát nem szabad főzni csak forrázni! A felforralt vízbe tegyük bele a tésztát, ezután vegyük le a tűzről, s lefedve kb. 10-15 percig hagyjuk állni, majd szűrjük le. A vargabélesünk most epres ízesítést kapott, de elkészíthető natúr és mazsolás változatban is.

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

330g sovány tejföl, 500g sovány túró, 4db közepes tojás, 8tk folyékony édesítőszer, 1cs vaníliás pudingpor, kevés vanília, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, 10-15dkg eper, 6 teljes kiőrlésű réteslap, 15dkg üvegtészta (a kenéshez) 2ek tejföl, 2ek étolajsorvalaszto2.jpgElkészítés:

A sütőt 180°C-osra előmelegítjük. Az üvegtésztát a fent leírtak alapján elkészítjük, majd hideg vízzel leöblítjük. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a megmosott és negyedekbe vágott epret, és a kihűlt tésztát. Az első réteslapot vékonyan megkenjük az olajos tejföllel, rátesszük a második lapot, és bekenve ennek a tetejét is, befedjük a harmadik lappal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy a széleit kihajtjuk. Beleöntjük a túrós elegyet, és óvatosan ráhajtjuk a rétes oldalait. A másik 3 réteslapot ugyancsak megkenjük olajos tejföllel, és befedjük vele a túrós masszát. A tetejét is bekenjük, és előmelegített sütőben 160-180°C-on, kb. 30-40 percig sütjük. Miután megsült, 1/2 órát pihentetjük, így könnyebben szeletelhető. A tetejét megszórjuk por kókusz vagy gyümölcscukorral.sorvalaszto2.jpg

epres vargabéles3.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr175047415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása