almás rétes2.jpgA következő ajánlat továbbra is a kíméletes, fogyókúrás étrendre épül. A fogyókúrázók mostanra talán már maguk mögött tudhatnak egy-két kilót, ám, hogy a desszertet se keljen nélkülözni a fogyókúra alatt, jöjjön egy gyorsan és egyszerűen összeállítható "édesség", mellyel garantált a siker. ;-) Almás rétes, a megunhatatlan kedvenc. A töltelékhez folyékony édesítőszert és élelmi rostban gazdag zabkorpát használtam, a rétestészta pedig teljes kiőrlésű lisztből készül, s hogy ne keljen a tésztakészítéssel bajlódnunk, szerencsére a legtöbb hiper-supermarketben beszerezhető. ;-) Jó étvágyat hozzá!

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

6 (2-2-2) teljes kiőrlésű réteslap, 1½kg savanykás alma (meghámozott, kimagozott állapotban), ½dl víz, 2tk folyékony édesítőszer, 1cs diétás vaníliás cukor, ½ citrom leve, 1citrom reszelt héja, 1tk őrölt fahéj, 10dkg zabkorpa, 5dkg darált dió (a kenéshez) 2ek tejföl, 2ek kókuszolajElkészítés:

A töltelékekkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. Az almát meghámozzuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, majd ½dl vízzel, a cukorpótlóval, a vaníliával és a reszelt citrom héjjal (ha nem elég savanykás az alma, egy kevés citromlevet is adhatunk hozzá) 15 perc alatt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zabkorpát ás hagyjuk kihűlni. Az elkészítéshez, 2-2 réteslapot használunk. Az első réteslapot vékonyan megkenjük a tejfölös olajjal és rátesszük a második lapot. A réteslapot teljes hosszában, kb. 3-4 ujjnyi szélesen megszórjuk dióval és ezen elkenjük a töltelék egyharmadát, majd ismét megszórjuk dióval és a töltelék szélességében feltekerjük a tésztát. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl szoros, és a tészta vége alulra kerüljön. A tetejét megkenjük az tejfölös olajjal. Ezt megismételve elkészítjük a második és harmadik rétesünket is. Előmelegített, 160 fokos sütőben, 20-25 percig sütjük. Miután megsült, 10-15 percig pihentetjük, így könnyebben szeletelhető.

almás rétes3.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr775019807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása