2012.05.19. 11:13
Palócgulyás
A minap, az unokanővérem javaslatára zöldbabgulyást, más néven palóclevest készítettem. Nos, hogy őszinte legyek, számomra ismeretlen területre tévedtem, ezért az alkotást némi kutatómunka előzte meg. Mint kiderült, a palóclevesnek vajmi kevés köze van a palócokhoz. A híres…
2012.05.19. 09:50
Karamellás Montenegró szelet
Íme az imádott Montenegró szeletem, amely most elkészült karamellás változatban is. A tetejére, csokimáz helyett, most egy vékony réteg karamellbevonat került. Bizton állíthatom, hogy a citromos cukorszirupban áztatott piskóta és a karamell, varázslatos ízharmóniát alkotnak.…
2012.05.14. 08:16
Krumplipaprikás
Időhiányos hétköznapok egyik fegyvere a krumplipaprikás. Gyorsan elkészíthető, kiadós, rendkívül ízletes és nem utolsósorban pénztárcakímélő. Ne feledjük, hogy ez nem paprikás krumpli, hanem krumplipaprikás! Szóval tejfölös habarással készül, mely rendkívül jól…
Utolsó kommentek