Tárkonyos-citromos csirkeleves2.jpgSajnos egyre hűvösebbek a napok, s ilyenkor jólesik egy tányér forró leves, ami átmelegít. Ezen indíttatásból készítettem ezt a friss csirkemellből készült, kellemesen savanykás levest, melyhez igazán jól illik a tárkony fűszeres aromája. Nem utolsó szempont az sem, hogy ez egy rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, mely a savanyúlevest kedvelők körében, biztosan nagy sikert arat majd! :-)

 

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

Kb. 40dkg filézett csirkemell, 3-4 szál sárgarépa, 2-3 szál petrezselyemgyökér, 1közepes fej vöröshagyma, 2 púpos ek tk liszt, 5dl sovány tejszín, só, őrölt fehér bors, őrölt fekete bors, ételízesítő, 2-3tk szárított tárkony, citromlé, olívaolaj

(Levesbetét) 2db tojás, 2ek olívaolaj, 8-10dkg teljes kiőrlésű liszt, só, 1ek vágott petrezselyem. Egy tálban a tojást az olajjal és a liszttel elkeverünk, hogy puhán folyó galuskatésztát kapjunk. Megsózzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, majd a galuskát beleszaggatjuk a levesbe.sorvalaszto2.jpgElkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát, petrezselymet karikára vágjuk. A csirkemellet megmossuk, és felkockázzuk. A húst a felhevített olajon, fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, és ételízesítővel ízesítjük, utána felöntjük 3l vízzel. Ha félik megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és az egész vöröshagymát. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a zöldség, akkor adjuk hozzá a tárkonyt. Ha minden megfőtt, egy kiskanál segítségével, beleszaggatjuk a lisztgaluskát, majd 2ek liszt és 5dl sovány tejszín keverékével behabarjuk. Amikor újra forr, hozzáadjuk a citrom levét, és az egészet még egyszer összeforraljuk.sorvalaszto2.jpgTárkonyos-citromos csirkeleves3.jpg

Mutató méhecske.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr584919485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása