Zöldbableves3.jpgÉdesapa kedvence a tejfölös zöldbableves hidegen, melegen egyaránt. Nos, lássuk csak, mit tehetünk az ügy érdekében! :-) A frissen szedett, ropogós, vitamindús zöldségekkel, még élvezetesebbé tehetjük az ételt, ezért a nagyi kertjében fellelhető és leszüretelt, zsenge zöldbabnak köszönhetően, sikerült Édesapám kedvében járnom. ;-) Mit lehet tudni a zöldbabról? A zöldbab a nyári hónapok egyik legértékesebb tápláléka. Őshazája Mexikó, ahol az indiánok ősidők óta fogyasztották. Európába először a XVI. századba került át, de csak később lett népszerű. Nyugat-Európában inkább a zöld-hüvelyű, hazánkban jellemzően a sárga-hüvelyű bokorbab változatot fogyasztják. Viszonylag kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, ezért alacsony kalóriatartalma miatt jelentős szerepet tölt be a fogyókúrázók étrendjében. Szabályozza az inzulin jelenlétét a vérben és lényegesen könnyebben emészthető, mint a szárazbab. Elősegíti és serkenti a máj működését, jó hatással van a vérben levő méreganyag eltávolítására. Nagy mennyiségű vitamint tartalmaz (különösen C, A-provitamin és B9 vitamin – azaz folsav – tartalma magas). Nem elhanyagolható ásványi-anyag tartalma (kalciumban és magnéziumban gazdag) és rosttartalma sem (100 g zöldségben 2g rostot találunk). Lássunk is hozzá az elkészítéséhez! ;-)

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

40-50dkg zöldbab (kb 2cm-es darabokra szeletelve), só, bors, ételízesítő, Piros Arany, 2db TV paprika, 2db paradicsom, 2dl tejföl, citromlé

(a rántáshoz) kevés kókuszolaj vagy olívaolaj, 2-3ek teljes kiőrlésű liszt, pirospaprika, apróra vágott petrezselyem

sorvalaszto2.jpgElkészítés:

A zöldbabot 3l vízzel feltesszük főni, s mikor forrni kezd, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, esetleg egy kevés Piros Arannyal. Mikor a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot, majd rántással sűrítjük. Egy pár percnyi forralás után, lassan beleengedjük a tejfölt és citromlével savanyítjuk. Ilyen egyszerű! ;-)sorvalaszto2.jpgZöldbableves4.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr254696621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása