epres montenegró szelet2.jpgA megunhatatlan Montenegró szelet. :-) A rajongója vagyok ennek az isteni, hűtött finomságnak, ezért új és újabb ízekben varázsolom a süteményestálra. Most az eper adott ihletet az alkotáshoz. Nem csalódtam, az eper használatával egy igazán üdítő, friss ízvilágot teremtettem. A recept annyiban különbözik a már megszokottól, hogy vízzel felfőzött gyümölcsöt adtam a tejjel kikevert pudingporhoz. Nevezetesen, ½ kg friss epret felforraltam ½ liter vízzel, s ehhez adtam 4 csomag epres pudingport ½ liter tejjel csomómentesre keverve. A többi, a már megszokott módon készült. Remélem, nektek is ízleni fog!

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(a piskótához) 5db tojás, 4tk folyékony édesítőszer, 1cs diétás vaníliás cukor, csipetnyi só, 3ek kókuszolaj, 5ek teljes kiőrlésű vagy durum liszt, 1cs sütőpor, 3ek kakaópor
(a cukorsziruphoz) 10ek víz, 4 lapos ek gyümölcscukor vagy nádcukor, 2ek citromlé

(a krémhez) 25dkg margarin vagy 2dl kókuszolaj, 2 lapos ek szőlőcukor vagy xilit, 1cs diétás vaníliás cukor, 4cs epres pudingpor, 8tk folyékony édesítőszer, csipetnyi só, ½l tej, ½kg eper, ½l víz
(a csokoládébevonathoz) 10dkg diétás étcsoki vagy tortabevonó 2-3ek étolajjal hígítva, hogy könnyebben szeletelhető legyen
.
Elkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A piskótához, habosra keverjük a tojásokat az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszát beleöntjük a margarinnal kikent, lisztezett tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a cukorszirupot. A vizet a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, kb 5 percig forraljuk. Ha elkészült a piskótánk, a meleg tésztán, egy ecset segítségével eloszlatjuk a még meleg szirupot, és félretesszük hűlni. A krémhez, a megmosott és feldarabolt epret felforraljuk ½l vízzel, majd hozzáadjuk az édesítőszerrel ízesített, ½l tejjel csomómentesen kikevert pudingport, és az egészet felfőzzük, majd kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon. A margarint a cukorral ás a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és simára keverjük. Ha kókuszolajjal készítjük, akkor a kihűlt pudinghoz ½ decinként hozzáadjuk a kókuszolajat, s alaposan összekeverjük. A krémet rákenjük a piskótára, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk.

epres montenegró szelet3.jpg

Mutató méhecske.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr524597727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása