alföldi szelet.jpgEzzel az étellel (mely megint csak az egyszerű ám nagyszerű kategória egyik kiemelkedő receptje), mindig nagy sikert aratok. A parasztos ízek kedvelői imádni fogják! :-) A hagyma, a füstölt szalonna, a házi kolbász, a friss paradicsom és paprika együttese, igazi ínyenc fogást eredményez. A házilag szervezett vacsoracsata egyik főfogásaként is ezt kínáltam, melyet elismerő hümmögéssel, üres tányérokkal és „Kérhetek még?” szavakkal jutalmaztak. Ezt az igazán ízletes, szaftos ételt, én zöldborsós kölessel tálaltam, de rizzsel és burgonyapürével is kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá! ;-)

AC356 (2).jpgHozzávalók:

70-80dkg sertéskaraj vagy comb, (de elkészíthető csirke vagy pulykahúsból is) 2fej közepes vöröshagyma, 10-15dkg debreceni vagy házi füstölt kolbász, 10dkg füstölt szalonna, 2-3db paradicsom, 2-3db paprika, 3dl tejföl, só, bors, teljes kiőrlésű liszt, csípős pirospaprika, kókusz vagy olíva olajElkészítés:

A megmosott húst ujjnyi vastagon felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk csípős pirospaprikával ízesített lisztbe, és forró olajban félig megsütjük, majd félretesszük. A visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és a füstölt szalonnát. Szórjunk rá egy kevés pirospaprikát és jól keverjük össze. Ha kész, tegyük hozzá a kisült hússzeleteket és a tetejére karikázzuk rá a paprikát és a paradicsomot, és ha kell, még ízesítjük. Öntsünk alá annyi vizes, hogy majdnem ellepje, majd fedő alatt kb 30-40 perc alatt puhára pároljuk. Ezután, tegyük bele a karikára szelt kolbászt, s ha minden megpuhult, öntsük hozzá a 3dl tejfölt, keverjük össze és még egyszer forraljuk fel.alföldi szelet1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr634593464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benke József 2013.03.15. 21:01:59

Kipróbálom!! Persze semmi vendéghívás!! Mind én fogom betermelni! :)

anicum007 2013.03.16. 13:07:56

@Benke József: Hááát, ez igazán nem szép tőled!!! :)
süti beállítások módosítása