húsvéti töltött csirkemell.jpgÍme a legújabb húsvéti ajánlat, hogy ne kelljen napokig törni a fejünket, mi is kerüljön az ünnepi asztalra! ;-) Az étel főszereplői, a húsvétkor nélkülözhetetlen sonka, főtt tojás és torma. Elkészítése nem igényel különösebb konyhai rutint, így a kezdők is bátran belevághatnak. Ami a panírozást illeti, ennek a frissensültnek a különlegességét a zabkorpa adja, mely vékony kérget képezve a hús körül, lassabban, ezért jobban átsül, nem szárad ki, megőrizve annak minőségét, tápanyagát és élvezeti értéket. Fokozva mindezt, a húst kókuszzsírban sütöttem, kihasználva annak mind az ételre, mind a szervezetre gyakorolt jótékony hatását.

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(a csirkéhez) 2egész csirkemell (filézve), só, bors, ecetes torma, tk liszt, 6tojás (3 a töltelékhez, és 3 a panírozáshoz), zabkorpa, kókuszolaj, 10dkg füstölt edami sajt, 10-15dkg főtt-füstölt sonka

(a burgonyához) 1kg krumpli, 2-3dl tej, 10dgk kókuszzsír, só, őrölt szerecsendióElkészítés:

A húsokat alaposan megmossuk, zsebet vágunk rá, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, a belsejét borsozzuk és lefedve pár órára állni hagyjuk. A sonkát vékonyan felszeleteljük, a 3 tojást megfőzzük, majd a húsokat megtöltjük úgy, hogy először vékonyan bekenjük tormával, majd egy réteg sonkát, egy réteg felkarikázott tojást, és egy réteg szeletelt sajtot teszünk bele, s végül sonkával zárjuk. Hústűvel rögzítjük, hogy szét ne nyíljon, majd lisztbe, felvert tojásba és zabkorpába forgatjuk. Forró kókuszolajban a hús mindkét oldalát arany barnára sütjük. Jó illik hozzá a franciasaláta!

A meghámozott, megmosott burgonyát felkockázzuk, és sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük és egy krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a kókuszzsírt, a tejet, és sóval, s egy késhegynyi szerecsendióval ízesítjük.húsvéti töltött csirkemell1.jpg

Mutató méhecske.jpg

 

Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr824349907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása