Habos túrós.jpgMost, hogy az eper egy elérhetőbb árkategóriát képvisel, és az íze is egyre inkább közelít nyári társaiéhoz, jöjjön egy könnyű, túróhabos eperkocka, mely nem igényel kiemelkedő cukrászteljesítményt, mégis látványos desszertje lehet a húsvéti süteménykínálatnak. Fontos, hogy a krém elkészítésénél kizárólag friss (mivel a sütemény készítéséhez "nyers" túrót használunk, ezért -tapasztalataim alapján-, ha friss túróból készül, akkor hűtve tárolva, 3-4 napig is eltartható), kissé krémesebb állagú (tégelyes) túrót használjunk!

AC356 (2).jpgHozzávalók:

A tésztához: 6db tojás, 4tk folyékony édesítőszer, 1cs vaníliás cukor, csipetnyi só, 4ek kókuszolaj, 6ek tk vagy durum liszt, 1cs sütőpor, 2ek kakaópor

A krémhez: 75dkg sovány túró, 8tkfolyékony édesítőszer, 1cs vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja és leve, 1cs Dr. Oetker zselatin fix, 5dl növényi tejszín, 50dkg eper, 2cs piros tortazselé por
Elkészítés:

 (35 * 25 cm-es tepsiben készül)

A piskótához, habosra keverjük a tojásokat az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük. A krémhez a tejszínhabot elektromos habverővel pár perc alatt felhabosítjuk, majd beletesszük a zselatinfixet, és azzal együtt kemény habbá verjük. A túrót, ha nagyon darabos mixelő rúddal krémesítjük. Hozzáadjuk a vaníliát, a cukorpótlót, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, és a kihűlt piskótára simítjuk. Eperrel díszítjük, majd bevonjuk piros tortazselével, melyet a zselatin zacskóján feltüntetett útmutatás alapján készítünk el, természetesen cukor helyett édesítővel. Pár órára tegyük hűtőbe, ezalatt kellően megdermed és szépen szeletelhető lesz.Habos túrós1.jpg

Mutató méhecske.jpg

 

Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr894325426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matyianyu 2013.06.08. 22:11:39

Kedves Ani!
Évek óta nézegetem a receptjeidet, és végre vettem a bátorságot! Ezzel a sütivel kezdtem, és az egész család dobott egy hátast! Féltem, hogy ránk romlik a hatalmas adag, de mire észbe kaptam, már elfogyott. Köszönöm a jól leírt elkészítési útmutatót, jó érzés, hogy elsőre sikerült!

anicum007 2013.06.11. 10:19:26

@matyianyu: Kedves Matyianyu! :)
Mindig örömmel tölt el, ha kapok egy-egy visszaigazolást, megerősítést a blog létjogosultságáról, hiszen a Ti sikeretek az enyém is! ;-) Remélem, ezek után bátrabban válogatsz a receptek közül! :) Jó sütögetést! :)
Üdv,
Ani
süti beállítások módosítása