2012.02.11. 13:38
Eperhabos csokoládékrémes
A buja csokoládé és az érzéki eper házasításából remek desszertek készülnek, ennek köszönhetően született meg ez az édesen érzéki finomság is, mely a csokoládé kesernyés ízével és az eper csábító aromájával kényeztet. Engedj a kísértésnek! ;-)
Hozzávalók:
(a csokoládé krémhez) 1½cs főzni való csokoládé pudingpor, 2db tojás, 1ek teljes kiőrlésű liszt, 3dkg diétás étcsokoládé, 4-5tk folyékony édesítőszer, ½cs Dr. Oetker Zselatin (5g), 7½dl tej, 1/2dl kókuszolaj, kb. 1cs korpás keksz (KORPOVIT)
(az eperhabhoz) 25dkg eper, 2tk folyékony édesítőszer, ½citrom leve, 2½dl víz, ½cs Dr. Oetker Zselatin (5g), 5dl növényi tejszín Elkészítés:
(30 * 20 cm-es tepsiben készül)
A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukorpótlót, és a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe, és a darabokra tört csokoládéval sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és a kókuszolajat. A tepsi alját kirakjuk keksszel és óvatosan, hogy a kekszel ne mozduljon, rákenjük a krémet, majd a tetejére szintén kekszet teszünk. Amíg hűl, elkészítjük az eperzselét. A megtisztított eperből egy pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk, majd felengedjük 2½dl vízzel. Hozzáadjuk a ½citrom levét, az édesítőt és az egészet felfőzzük. Mikor elkészült, hozzáadjuk a zselatint, és azzal is összemelegítjük (nem forraljuk). Míg elkészítjük a tejszínt, hideg vízbe állítva lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, kisebb adagonként összeforgatjuk a kihűlt, de még folyékony eperzselével. A tetejét eperrel és olvasztott diétás csokoládéval díszítjük. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és szépen szeletelhető lesz.
Saját recept
Szólj hozzá!
Címkék: desszertek krémes sütik sütés nélküli sütik csokis sütik gyümölcsös sütik epres sütik
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek