Töltött paprika.jpgA töltött paprika nálunk a megunhatatlan kedvenc, épp ezért az elkészítésnél nem ajánlott fukarkodni a mennyiséggel, mert így is pillanatok alatt nyoma vész. Természetesen, ani-culináriájában ennek az ételnek az elkészítésénél is jelen van a reformosítás, ezért a gombócokat az igen értékes (magas  rost-, vitamin-, fehérje- és ásványi anyag tartalmú, valamint kedvező szénhidrát összetételű, könnyen emészthető, laktató, alacsony zsírtartalmú) zabpehellyel dúsítom. Melynek köszönhetően rostdúsabb, táplálóbb ételt kapunk.

AC356 (2).jpgHozzávalók:

3-4db TV paprika, 200g paradicsompüré, zellerlevél, 50dkg darált hús (én vegyesen, marha és disznóhúst használtam), 15dkg zabpehely, 1nagy fej vöröshagyma, 1-2gerezd fokhagyma, 1db tojás, petrezselyem zöld, 2tk pirospaprika, csemege piros arany, őrölt bors, só, ételízesítő, cukorpótló (a rántáshoz) 4-5ek tk. liszt, 4ek kókusz vagy olívaolaj, 1tk pirospaprikaElkészítés:

A paprikákat csumázd ki, kapard ki az erét és a magjait is. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon (lassú tűzön, fedő alatt) fonnyaszd meg és hagyd kihűlni. A darált húsba keverd bele a fonnyasztott hagymát, a zabpelyhet, a tojást, a zúzott fokhagymát, 2tk pirospaprikát, az apróra vágott petrezselymet és sózd, borsozd. A jól eldolgozott masszát töltsd a paprikákba. A paradicsompüréhez adj másfél liter vizet, sót, ételízesítőt, cukorpótlót és a zellerlevelet, majd forrald fel, s ebben a lében - lassú tűzön, fedő alatt - főzd puhára a megtöltött paprikákat, és a gombócokat. Ha kész, a lisztből és az olajból és a pirospaprikából készíts világos rántást. A kész gombócokat emeld ki, a paradicsomlét sűrítsd a rántással, majd 10 percnyi forralás után, tedd vissza a gombócokat. A tálalás előtt még egyszer forrald össze jól az egészet.Töltött paprika1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr1003528234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása