2011.12.14. 07:00
Savanyú krumplileves
Zimankós időben felettébb jól esik elfogyasztani egy nagy tányér gőzölgő, testet és lelket melengető levest. Nálam, az egyszerű ám nagyszerű kategória egyik dobogósa lett a savanyú krumplileves. Mindenkinek szívből ajánlom ezt az igazán könnyen elkészíthető, ám ízhatásában rendkívül gazdag ételt, mellyel egy baráti összejövetelen kerültem szorosabb kapcsolatba, ami igencsak mély nyomot hagyott az ízlelőbimbóimon. A leves lelke a burgonya, a jó minőségű füstölt kolbász, és a tojás, melyet tejföllel savanyítunk és a babérlevél illóolajával fűszerezünk.
Hozzávalók:
1kg burgonya, 1 nagyobb fej hagyma, 1-2gerezd fokhagyma, kókuszolaj vagy olívaolaj, pirospaprika, 1-2 babérlevél, só, ételízesítő, őrölt feketebors, Piros Arany, Erős Pista, citromlé, 3-4ek tk liszt, 2dl tejföl, 1dl tej, 5-6db tojás, 30-40dkg füstölt kolbász
Elkészítés:
(4l-es fazékban készül)
Egy kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, mikor kész, belepréseljük a fokhagymát és 1/2 liter vízzel felöntjük, majd fedő alatt elfőzzük. Mikor a víz elfőtt, hozzáadjuk a hasábokra vágott krumplit és egy picit megfuttatjuk az olajon, hogy a főzés során nehogy szétfőjön, majd meghintjük 1tk pirospaprikával és felöntjük 3l vízzel. Ízesítjük babérlevéllel, sóval, ételízesítővel, borssal, esetleg tehetünk bele egy kevés Piros Aranyat és Erős Pistát. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. Ha a krumpli megfőtt, tejfölös lisztes habarással (melyet felengedünk egy kevés tejjel) sűrítjük. Ízlés szerint adunk hozzá 1-2 kanál citromlevet, majd egyenként beleütjük a tojásokat. Ezután már nem keverjük, hogy lehetőség szerint a tojások egyben maradjanak. Kb 10perc alatt készre főzzük. Jó étvágyat hozzá! :-)
Szólj hozzá!
Címkék: levesek kókuszzsír krumplis ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek