becsináltleves3.jpgÍgéretemhez hűen, természetesen lesz még karácsonyi receptajánlat, de addig se feledkezzünk meg a hétköznapokról! Néhány poszttal lejjebb már bejegyzésre került a becsinált leves, ám, ahogy azt már akkor is említettem, van egy családi recept, mely egy merőben más szín és ízvilágú levest eredményez. Számomra, ez az igazi becsinált leves. Csirkemájjal, zöldborsóval gazdagítva, és paprikás rántással színezve. Hmmmm.... Isteni! ;-)

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(4l-es fazékban készül)

70dkg csirkeaprólék, 30dkg csirkemáj, 3-4db sárgarépa, 3-4db fehérrépa, 1db TV paprika, 20dkg zöldborsó, 1ek petrezselyemzöld, 3-4ek tk liszt, 2-3ek kókuszzsír vagy olívaolaj, ízlés szerint só, ételízesítő és őrölt bors, pirospaprika, Piros Arany, Erős Pista

(Levesbetét:) 2db tojás, 2kk olívaolaj, 8-10dkg tk liszt, só. Egy tálban a tojást az olajjal és a liszttel elkeverünk, hogy puhán folyó galuskatésztát kapjunk. Megsózzuk, majd a galuskát beleszaggatjuk a levesbe.Elkészítés:

A megtisztított és feldarabolt húst egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd felengedjük vízzel. Ekkor tesszük bele a megtisztított májat. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a karikára vágott sárga és fehérrépát, a félbevágott paprikát és a zöldborsót. Ízlés szerint ízesítjük, ételízesítővel, sóval, borssal és piros arannyal. Aki szereti, tehet bele egy kevés Erős Pistát is. Mikor minden hozzávaló megfőtt, paprikás, petrezselymes rántással sűrítjük, és a fenti levesbetéttel gazdagítjuk.becsináltleves2.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr173414693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jozsica 2018.03.13. 13:22:23

Esetleg nem-e müködik Venus napraforgó olajjal, mert dél-Olaszországban és közelkeleten sztem elég nehéz hozzájutni.Nem lehet itthon is "viszonylag" olcsóbb nálunk kapható, és megszokott anyagból készíteni? Az olívaolajtól már feláll a hátamon a szőr!

anicum007 2018.03.13. 13:28:59

@Jozsica: Kedves Jozsica! Olyan olajat vagy zsiradékot használsz, amilyet csak szeretnél! Én elsődlegesen kókuszzsírt, vajat, libazsírt és olívaolajat használok, de ezek használata nem kötelező! Tedd "magadévá" a receptet! ;-)
süti beállítások módosítása