Nem lehet abbahagyni1.jpgLassan közeleg a karácsony, melynek kapcsán sokunkban felvetődik a kérdés, mi is kerüljön az ünnepi asztalra. A többség valószínűleg már felkészülten, kész tervvel, esetleg, a már megszokott ételsorral várja az ünnepet, ám bizonyára akadnak olyanok is, akik még csak ötleteket gyűjtenek. Az elkövetkező bejegyzésekkel nekik szeretnék segíteni. Miközben e sorokat írom, ráeszméltem, hogy immár egy éve, hogy elindítottam az ani-culinárist. Jóllehet, a terveim között nem szerepelt blogírás, inkább csak szerettem volna megosztani veletek azokat a recepteket, mely egy egészségesebb, teljes értékű, magas rosttartalmú táplálkozásra ösztönöz. Szóval a blog, egyfajta recepttárként funkcionált volna, ám egyszer csak azon kaptam magam, hogy van mondanivalóm, van mit megosztanom. Élmények, tapasztalatok, információk, gasztronómiai baklövések... Nos, remélem az egy év alatt sikerült megajándékoznom benneteket néhány olyan recepttel, mely rávilágított arra, hogy az egészségesebb táplálkozással nem feltétlenül kell lemondanunk megszokott ételeinkről, és egy reformkonyhában is lehet ízletes és látványos finomságokat varázsolni az asztalra. Most az egyszerű ám nagyszerű kategóriából szeretnék kiemelni egy receptet. Az étel elnevezése méltán tükrözi a valóságot. Barátaim, ezt nem lehet abbahagyni! ;-) Legyen kölessel, rizzsel, vagy burgonyapürével tálalva, mindenképpen méltó fogása lesz a karácsonyi menüsornak.

AC356 (2).jpgHozzávalók:

5db egész csirkecomb, 8ek liszt, 1tk só, 1tk ételízesítő, 1kk csemege és 1kk erős pirospaprika,1tk majoránna, 1mk bors, késhegynyi őrölt kömény, 2-3 gerezd fokhagyma, 1nagy fej vöröshagyma, petrezselyem, 20-25 dkg reszelt füstölt sajt, 7dl tejföl, 4-5ek kókusz vagy olívaolajElkészítés:

A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával. A csirkecomb bőrét eltávolítjuk, alaposan megmossuk és egyenként beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, majd a kiolajozott tepsibe, kis távolságot tartva, egymás mellé helyezzük. A maradék fűszeres lisztet egyenletesen eloszlatjuk a húson, majd a megtisztított, megpucolt vöröshagymát rákarikázzuk. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, és az egészet befedjük az olajjal kikevert tejföllel, majd lehelet vékonyan megszórjuk ételízesítővel. Lefedve, forró sütőben (kb. 180 °C-on, gázsütőben 3-as vagy 4-es fokozat) kb. 1½ órát sütjük. nem lehet abbahagyni2.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr883397637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása