barackos-lepény.jpgAz ígéret kötelez, így hát jöjjön a következő desszert, mely már többféle gyümölcsös változatban, és különböző zsiradék (margarin és kókuszzsír) használatával elkészítve is felelhető a blogon. Bővítve a kínálatot, most a zamatos őszibarack került sorra. Az őszibarack frissít, üdít, jó kedvre derít. Ezt részben niacin-tartalmának köszönheti. Csökkenti a vérnyomást, és jót tesz a szívnek és az érrendszernek. Nagy része, 85-90%-a víz. Lédússágának és a kedvező cukor-, valamint gyümölcssav-arányának köszönhetően a többi gyümölcshöz képest egyszerre jóval nagyobb mennyiség is fogyasztható. Sárga antioxidáns xantofill színanyagai rákellenes hatásúak. A kevésbé leveses barack is hasznos, mert rostjával és pektinjével segíti az emésztést. Rengeteg magnéziumot, kalciumot, káliumot és boront tartalmaz, így elmondható, hogy az izmok és a csontok fontos ellátója. Ásvány- és vitamintartalma jelentős, sok benne az A- és a C-vitamin, valamint a szelén.

AC356 (2).jpg Hozzávalók:

15dkg tk vagy graham liszt, 15dkg olvasztott kókuszzsír, 4db tojás, 3tk folyékony édesítőszer, 3ek nádcukor, csipetnyi só, 1/2cs sütőpor, 2-3db érett őszibarack, 2-3ek durvára őrölt dió Elkészítés:

 (30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A felolvasztott és kihűlt kókuszzsírt összekeverjük a folyékony édesítővel, a 2ek nádcukorral és a csipetnyi sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk az 1ek nádcukorral keményre vert tojásfehérjéket. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a meghámozott és felszeletelt barackot sorban a tetejére tesszük. Megszórjuk darált dióval és mérsékelt tűznél, kb 25-30perc alatt pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kockára szeleteljük, és kevés szőlőcukorral megszórva tálaljuk.barackos-lepény1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr522956931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása