anicum007 2011.05.01. 10:41

Habos kiwis kocka

Habos kiwis kocka.jpgEzt a süteményt, kifejezetten fogyókúrázok számára találtam ki, de természetesen mindenkinek ajánlom ezt a habkönnyű, a kivi jóvoltából vitaminokban (némi A-, nagy mennyiségben B-, C- és K, valamint természetes antioxidánsokban), a korpás keksznek köszönhetően pedig rostokban gazdag, egészséges, ínycsiklandó finomságot. Persze, a diétás sütemények fogyasztásánál is fontos szempont a mértékletesség, de nem kell lemondanunk a desszertekről. Élvezd az ízeket! ;-)

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

kb. 1cs KORPOVIT keksz, 8-9db kivi (½l turmixolva), 2tk folyékony édesítőszer, 1cs Dr. Oetker Zselatin (10g), 6dl növényi tejszínElkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A megtisztított kivit botmixerrel pépesítjük. A zselatint felmelegítjük a kiviturmixszal, s ha kell, folyékony édesítővel ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, kétfelé osztjuk, majd az egyik adagot, óvatosan, kisebb adagonként összeforgatjuk a kihűlt kivipéppel. A tepsi alját kirakjuk keksszel, majd vigyázva, hogy a keksz el ne mozduljon, rámerjük a kivis habot. Erre megint egy réteg keksz kerül (ezután, betettem 1órára a hűtőbe, hogy egy kicsit dermedjen), majd a tejszínhab másik fele. A tetejére olvasztott diétás csokoládét csorgatunk. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és szépen szeletelhető lesz.Habos kiwis kocka1.jpg

Mutató méhecske.jpg

   

Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr532868667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása