hekk cukkinikéregben zöldfűszeres mártással.jpgMég mindig cukkini...

Mivel a lepény nagy sikert aratott, és a cukkinit én is erőteljesen favorizálom, gondoltam, miért ne kapjon a tengeri hal is egy gyönyörű, cukkinis bundát. Tovább tesztelve a kókuszzsírt, a halat is ebben sütöttem ki. A végeredménnyel tökéletesen elégedett vagyok. Az íz, illat és látvány, fantasztikus harmóniát alkot. Sült kaliforniai paprikában szervírozott zöldfűszeres mártással tálalva, mennyei étek.

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

Mártás: 3-4szál újhagyma, 10dkg zöld-fűszeres túrókrém, 1tk csípős mustár, 2ek majonéz, 1ek sovány tejföl, petrezselyem, ízlés szerint só, őrölt bors

Hekk: 5-6db filézett hekk, só, 1db zsenge cukkini (kb 15dkg), 1-2gerezd zúzott fokhagyma, 2tojás, 10dkg tk liszt, 1dl tejföl, só, őrölt bors, liszt a panírozáshoz, kókuszolaj vagy étolaj a sütéshez   Elkészítés:

A túrókrémet összekeverjük a majonézzel, a mustárral és a tejföllel, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd beleforgatjuk a vékonyan fölkarikázott újhagymát, és az apróra vágott petrezselymet. Amíg sül a hal félretesszük, hogy összeérjen.

A halakat töröljük át papírtörlővel, majd enyhén sózzuk, s amíg elkészítjük a cukkinis bundát, félretesszük. A megmosott cukkinit apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük. A hekket először megforgatjuk lisztben (én csípős-paprikás lisztet használtam), majd a cukkinis masszában. Két kanál segítségével óvatosan a felhevített olajba helyezzük, és szép aranybarnára sütjük. A visszamaradt olajban megsütjük a kimagozott paprikát.hekk cukkinikéregben zöldfűszeres mártással1.jpg

 Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr722867081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása