Mivel a burgonyás hekket a kárpáti borzaska ihlette, gondoltam miért ne kaphatna helyet a repertoárban. Ennek az ételnek az elkészítésénél, kiemelkedő szerepet kap a fokhagyma, melynek erőteljes aromája, illata teszi különlegessé ezt a fogást. A fokhagyma nem csak fűszer, hanem kitűnő gyógyhatású és egészségmegőrző növény. Nos, itt a remek alkalom, hogy kiélvezzük ízlelőbimbónkra, és szervezetünkre gyakorolt jótékony hatását. ;-)

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

10szelet rövidkaraj, 7-8db kisebb burgonya, 4-5gerezd zúzott fokhagyma, 3 tojás, 8-9ek tk liszt, 4-5ek tejföl, só, őrölt bors, liszt a panírozáshoz, olaj a sütéshez Elkészítés:

A húst töröljük át papírtörlővel, majd enyhén sózzuk, s amíg elkészítjük a burgonyás bundát, félretesszük. A megtisztított burgonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a fokhagymát, a tojásokat és a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük.
A húst először megforgatjuk lisztben (én csípős-paprikás lisztet használtam), majd a krumplis masszában. Két kanál segítségével óvatosan a felhevített olajba helyezzük, és szép aranybarnára sütjük. Megkenjük fokhagymás tejföllel, és sajtot reszelünk rá. Salátával és pár szem steak burgonyával tálaltam.

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr292784883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása