anicum007 2011.03.29. 12:51

Oroszkrém torta

oroszkrém torta1.jpgMivel az ígéret kötelez, hétvégén, a sógornőm születésnapjára ismét sütöttem egy oroszkrém tortát. Nos, ha már ekkora sikere volt/van ennek a tortának, gondoltam, megérdemel egy külön bejegyzést. Már csak azért is, mivel igényelt némi finomítást. Általában, szeretem legalább kétszer kipróbálni a receptet mielőtt feltöltöm a blogra, hiszen az alapanyagok mássága, megköveteli a különleges bánásmódot, ami sokszor nagyban módosítja az eredeti receptúrát. Persze tortát nem süt az ember minden nap... Ám így utólag örülök, hogy módomban állt ezt a tortát rövid időn belül még egyszer megsütni, ami rávilágított az apróbb hibákra. Szóval, íme az oroszkrém torta receptje, a teljesség igényével! ;-)

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(Piskótához) (23 cm átmérőjű tortaformában készül) 6db tojás, 3tk folyékony édesítőszer, 3tk nádcukor, 1cs vaníliás cukor, 1csipetnyi só, 6ek víz, 6púpozott ek tk liszt, 1cs sütőpor (3 lapot sütünk) Én, biztonsági játékos lévén (az alapanyagokat 3 részre osztva), külön keverek és sütök minden lapot. Egy kicsit macerás, de a végeredmény tökéletes. ;-)

(Krémhez) 10dkg mazsola 1dl rumba áztatva, 2cs vanília ízű pudingpor, 6dl tej, 15dkg margarin, 7tk folyékony édesítőszer, 1cs vaníliás cukor, 4dl növényi tejszín, 1cs zselatin fix

(Díszítéshez) 3dl növényi tejszín, 10-15dkg szeletelt mandula, pár szem rumba áztatott mazsolaElkészítés:

Keverjük habosra a tojások sárgáját az édesítővel, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáljuk bele a sütőporos lisztet. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot, majd óvatosan keverjük a lisztes elegyhez, vigyázva, nehogy a tojáshab összetörjön. Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt formába, és 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni, és a széle elválik a sütőlaptól.
A pudingport, a cukorpótlót, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, a rumba áztatott mazsolát és sűrűre főzzük. Az edényt hideg vízbe állítva, lehűtjük a krémet. Ha már félig kihűlt, hozzáadjuk a margarint, és jól összedolgozzuk, majd ezzel együtt tovább hűtjük. Néha meg kell keverni, nehogy összeálljon! Közben a tejszínt a zselatin fixszel verjük kemény habbá. Ha a krém kihűlt, óvatosan belekeverjük a tejszínt.
Mikor kihűlt a tészta, kenjük rá a krém felét (én mindig a sütőformában állítom össze, ami mindaddig tartást biztosít a tortánknak, amíg a krém teljesen megszilárdul), tegyük rá a következő piskótalapot, majd a krém másik felét, és piskótalappal zárjuk le. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnap díszítjük.

A tejszínt verjük kemény habbá, és vonjuk be vele az egész tortát. Teflon serpenyőben pörköljük meg a szeletelt mandulát, majd hagyjuk kihűlni, és szórjuk meg vele a torta oldalát. A maradék tejszínhabbal, mandulával és rumos mazsolával tetszés szerint díszíthetjük.oroszkrém torta2.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr692781594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása