krumplifőzelék.jpgMint már említettem, az elkövetkező pár bejegyzés a főzelékekről szól, mely nélkülözhetetlen a korszerű, egészséges étrend összeállításában. A mai menü, Tejfölös krumplifőzelék, zabpelyhes egybesült fasírttal. A húshoz áztatott zabpelyhet keverünk, ettől rostdúsabb, táplálóbb élelmet kapunk. 

A zabpehely:

- Gazdag B vitaminban és E vitaminban
- Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne
- Nagy a fehérje és zsírtartalma
- Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert
- Ajánlott bőr és emésztési panaszoknál
- Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén
- Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket
- Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszünteti

 AC356 (2).jpgHozzávalók:

1kg burgonya, 2 közepes fej hagyma, 2-3gerezd fokhagyma, kókuszolaj, pirospaprika, 1-2 babérlevél, só, ételízesítő, citromlé, 3-4ek tk liszt, 2dl tejföl, 1dl tej

Elkészítés:  

Egy kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát. Mikor kész, belepréseljük a fokhagymát és meghintjük 1tk pirospaprikával. Hozzáadjuk a kockákra vagy nagyobb hasábokra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük babérlevéllel, sóval, ételízesítővel, esetleg tehetünk bele egy kevés Piros Aranyat. Ha megpuhult, tejfölös lisztes habarással (melyet felengedünk egy kevés tejjel) sűrítjük. Egy kevés citromlével savanyíthatjuk.Hozzávalók:

(Egybesült fasírt)

20dkg zabpehely, 2 közepes fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1kg darált hús, 2 tojás, ételízesítő, petrezselyem, majoránna, só, bors (ízlés szerint), 1ek kókuszzsír.

Elkészítés:

A zabpelyhet annyi tejbe áztatjuk, hogy ellepje. A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. A zabpelyhet kinyomkodjuk, a hagymával, a tojással és a fűszerekkel együtt, a darált húshoz adjuk. Összegyúrjuk és hosszúkás cipót formálunk belőle, vagy kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett őzgerincbe helyezzük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vékonyan kizsírozzuk, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Sütés közben a zsírjával néha meglocsoljuk, hogy ki ne száradjon.krumplifőzelék1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr142696821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása