juhtúros csirke1.jpgJuhtúrós töltött csirkecomb újragondolva!

Felderítve a hűtőben rejtőzködő alapanyagokat, úgy gondoltam, előveszem a már jól bevált receptet és elkészítem a Juhtúrós töltött csirkecombot, spenótos-ricottás kölessel. Mikor ráeszméltem, hogy nincs elég bacon szalonna a hús befedéséhez, már némileg módosult a művelet, s mire eljutottam a sütési folyamat feléig, felvetődött bennem egy újabb gondolat, miszerint a mai fogás, legyen inkább egytálétel. Nos, így látott napvilágot az újabb fantázia recept, melyet „Töltött csirkecomb, kapros juhtúrós kölessel egybesütve” elnevezéssel illettem, s melyről szerénytelenül és meggyőződéssel állíthatóm, hogy egy igencsak ízletes étel. ;-)

AC356 (2).jpgsorvalaszto2.jpgHozzávalók:

(húshoz) 5-6db kisebb csirkecomb, 5dkg juhtúró, 125g ricotta, 10dkg zabpehely, 1/2kk ételízesítő, egy kevés őrölt bors, 1egész tojás, 5dkg bacon szalonna, 1kisebb fej vöröshagyma, 2gerezd fokhagyma

(körethez) 3dl köles, 2tk ételízesítő, 1,5dl víz,
125g ricotta, 5dl tejföl,15dkg juhtúró, 2ek kapor, 10dkg sovány sajtsorvalaszto2.jpgElkészítés:

A zabpelyhet beáztatjuk annyi tejbe, hogy ellepje. A juhtúrót egy villa segítségével összetörjük, majd hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a vékony csíkokra vágott bacont és a fűszereket. A felaprított hagymákat kevés olívaolajon megdinszteljük, majd félretesszük. A zabpehelyből kinyomkodjuk a felesleges tejet, és a hagymával együtt hozzákeverjük a túrós elegyhez. A megtisztított, besózott csirkecombok bőrét fellazítjuk, és beletöltjük a tölteléket. Kis távolságot tartva hőálló tálba vagy tepsibe fektetjük. 1/2 dl olajat öntünk alá, és fedő alatt 180-200 fokon kb. 1 óráig pároljuk, majd fedő nélkül 20-30 perc alatt zsírjára sütjük. Néha locsoljuk meg a levével, nehogy kiszáradjon.

A kölest egy kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd 1-szeres mennyiségű  vízben félig megfőzzük. A csirkecombok mellől leöntjük a felesleges zsiradékot, s csak annyit hagyunk az edény alján, hogy ne ragadjon le a kölesünk, melyet a húsok között egyenletesen eloszlatunk, majd az egészet meglocsoljuk a 125g ricotta, 5dl tejföl,15dkg juhtúró, 2ek kapor keverékével, és megszórjuk reszelt sajttal. Fedő alatt kb. 20-30perc készre pároljuk, majd fedő nélkül 10-15 perc alatt megpirítjuk.juhtúros csirke.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr592660994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása