spenótos penne.jpgEz a fogás megint csak az egyszerűség jegyében készült. Alkalmazkodva a hétköznap diktálta tempóhoz, egy pillanatok alatt elkészíthető, ízletes étellel próbáltam előrukkolni, melynek főszereplője egy megosztó levélzöldség. Sóska vagy spenót? A legtöbben kétséget kizáróan érvelnek az egyik vagy másik mellett. Én szerencsére, mindkét főzeléknövénnyel jó viszonyban vagyok, épp ezért a mélyhűtőben mindkettő fellelhető. Okozott némi fejtörést, melyik kapja meg a kitüntető figyelmet, ám ekkor eszembe jutott, hogy lapul a kamrában egy csomag penne tészta, így hát parajunk sorsa megpecsételődött... ;-) Mellőzve a pirított szalonnát, akár húsmentes ételként is kínálhatjuk!

AC356 (2).jpgHozzávalók:

500g teljes kiőrlésű penne tészta, 400g mirelit spenót levél, kókusz vagy olívaolaj, 2-3gerezd fokhagyma, só, ételízesítő, őrölt fehér-bors, 2ek tk liszt, 3-4dl tejszín vagy tejföl, sovány sajt, 10dkg pirított szalonnaElkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük. A spenótot kiolvasztjuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, s egy csipetnyi nádcukorral. Lisztel besűrítjük, majd felengedjük tejszínnel vagy tejföllel. Ha elkészült a tészta, leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük úgy, hogy ne hűljön ki, mégis meggátoljuk, hogy összeragadjon! Spenóttal, reszelt sajttal, és pirított szalonnával tálaljuk. Ha nem fogyasztjuk el azonnal a teljes adagot, a spenótot ne keverjük össze a tésztával, mert beszívja a mártást, és nagyon száraz lesz az étel! Jó étvágyat hozzá! :-)spenótos penne1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr252620170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása