Puncsos montenegró szelet.jpgAmint látjátok, ez a finom desszert (Montenegró szelet) ihletet adott! Úgy gondoltam, hogy a puncs íze és színe jól harmonizál majd a kakaós piskótával, ezért elkészítettem puncsos kivitelben is. Nos, úgy tűnik nem tévedtem, az eredmény önmagáért beszél...  :-)

 

 

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

(a piskótához) 5db tojás, 4tk folyékony édesítőszer, 1cs diétás vaníliás cukor, csipetnyi só, 3ek kókuszolaj, 5ek teljes kiőrlésű vagy durum liszt, 1cs sütőpor, 3ek kakaópor
(a cukorsziruphoz) 10ek víz, 4 lapos ek gyümölcscukor vagy nádcukor, 2ek citromlé 
(a krémhez) 25dkg margarin vagy 2dl kókuszolaj, 2 lapos ek nádcukor vagy nyírfacukor, 1cs diétás vaníliás cukor, 4cs puncs pudingpor, 8tk folyékony édesítőszer, 2ek rum, csipetnyi só, 1l tej
(a csokoládébevonathoz) 10dkg diétás étcsoki vagy tortabevonó 2-3ek étolajjal hígítva, hogy könnyebben szeletelhető legyen
.Elkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A piskótához, habosra keverjük a tojásokat az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszát beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a cukorszirupot. A vizet a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, kb 5 percig forraljuk. Ha elkészült a piskótánk, a meleg tésztán, egy ecset vagy kanál segítségével eloszlatjuk a még meleg szirupot, és félretesszük hűlni. A krémhez, a tejből, a pudingporból, az édesítőszerből és a rumból sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon. A margarint a cukorral ás a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és simára keverjük. Ha kókuszolajjal készítjük, akkor a kihűlt pudinghoz ½ decinként hozzáadjuk a kókuszolajat, s alaposan összekeverjük. A krémet rákenjük a piskótára, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk. Meleg vízbe mártott késsel lehet szépen szeletelni!Puncsos montenegró szelet1.jpg

Mutató méhecske.jpg Saját recept

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr752606974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanyu 2012.04.12. 20:31:41

Nagyon gusztusos ez a süti, el is mentem magamnak. :) Leginkább pedig köszönet a diabetikus piskóta recept miatt, ki fogom próbálni. Egyszer más készítettem úgy piskótát, de súlyos kudarc lett a vége, pedig igencsak muszáj lenne így sütnöm. Köszi még egyszer! :)

anicum007 2012.04.14. 08:04:23

@szanyu: Kedves Szanyu!
Köszönöm a pozitív visszajelzést! :-) Nos, az ani-culináris egy virtuális reformkonyha, receptekkel, képes illusztrációkkal, mely a teljes értékű, magas rosttartalmú, könnyebben emészthető, csökkentett energiabevitelű táplálkozásra, és (a lehetőségekhez képest) túlzott tartósítók, vegyszerek és mesterséges színezőanyagoktól mentes alapanyagok használatára ösztönöz. Jó tudni, hogy ez irányú törekvésem eljut hozzátok, és a segítségetekre van, s olykor még követőkre is talál! :) Én köszönöm!
Üdv: Ani

anicum007 2012.04.19. 01:21:28

@szanyu:Kedves Csilla! A lenti szöveggel kaptam egy értesítést e-mailben, hogy írtál a blogra, de nem tudom hova lett..., ezért bemásoltam ide a levélben elküldött üzenetet! "@anicum007: Kedves Ani!
Megsütöttem, ugyan nem ezt a puncsost, de a hétvégén sorra fog kerülni ez is. :) Még egyszer köszi a receptet! Nagyon- nagyon finom! Itt látható az én sütésem: csillakonyha.blogspot.com/2012/04/montenegro-szelet.html" Hát mit mondjak..., le vagyok nyűgözve! Gyönyörű lett a sütemény! Ugye milyen isteni? :) A kép alapján azonnal megkívántam, ezért nekem is meg kell sütnöm, méghozzá mihamarabb! ;-)
süti beállítások módosítása