anicum007 2010.12.14. 23:20

Citromos álom

citromosálom.jpgGyerekek, ez egy álom! :-)

Habkönnyű, fenséges sütemény, melyet a friss citrom aromája tesz különlegessé. Az érett citrom savanykás íze, üdítőleg hat az ízlelőbimbókra, és felfrissíti a szervezetet. Nem utolsó szempont, hogy sütés nélkül, könnyen elkészíthető.

  AC356 (2).jpg

Hozzávalók:

kb. 2cs KORPOVIT keksz, 5dl tejföl, 2 citrom reszelt héja, 7tk folyékony édesítőszer, 1cs diétás vaníliás cukor, 1cs Dr. Oetker Zselatin (10g), ½l víz, 2 citrom leve, 5dl növényi tejszín, 1ek szőlőcukor

(tetejére) 3dl tejföl, 2tk folyékony édesítő, 1 citrom reszelt héja, 1cs Dr. Oetker Zselatin (10g), ½l cukormentes citromos üdítő

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom reszelt héját, az édesítőt és a vaníliát. A zselatint felmelegítjük a 2citrom levével, és annyi vízzel, hogy az egész ½l legyen. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejfölös krémhez. A tejszínt, a szőlőcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan, kisebb adagonként összeforgatjuk a tejfölös krémmel. A tepsi alját kirakjuk keksszel, majd vigyázva, hogy a keksz el ne mozduljon, rámerjük a citromos hab felét. Erre megint egy réteg keksz kerül, majd a krém másik fele. Az egészet keksszel zárjuk le. Fél órára hűtőbe tesszük, közben kikeverjük a tejfölt az édesítővel és a citromhéjjal, majd rásimítjuk a sütemény tetejére. Kb. egy órát dermesztjük. Ha kellően összeért, citromszeletekkel díszítjük, majd a tetejére kanalazzuk a citromos üdítővel felmelegített, majd lehűtött zselatint. Fogyasztás előtt, 2 órát hűtőben pihentetjük.

citromosálom1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr232516592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása