tárkonyos raguleves.jpgMa ráeszméltem, hogy ezidáig még nem került terítékre a karácsonyi menüsorból a leves. Első körben egy igazán kiadós, kissé savanykás, aromás levest ajánlanék, melyet a tárkony jellegzetesen fűszeres illata, kissé kesernyésen csípős íze, és illójának ánizsra emlékeztető aromája fűszerez.

 

 

 AC356 (2).jpgHozzávalók:

2 filézett csirkemell, 3-4 szál sárgarépa, 2-3 szál petrezselyemgyökér, 6-7 gombafej vagy 400g szeletelt gombakonzerv, 2 nagyobb krumpli, 15-20dkg zöldborsó, 2 púpos ek tk liszt, 5dl sovány tejszín, só, bors, ételízesítő, 2-3tk szárított tárkony, citromlé, olívaolajElkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát, petrezselymet karikára, a burgonyát kockára vágjuk. A csirkemellet megmossuk, és felkockázzuk. A húst a felhevített olajon, fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, és ételízesítővel ízesítjük, utána felöntjük vízzel. Ha félik megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket, és a gombát. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót és a tárkonyt. Ha a zöldborsó is megfőtt, behabarjuk. Amikor újra forr, hozzáadjuk a citrom levét, és az egészet még egyszer összeforraljuk.tárkonyos raguleves1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr582487750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása