anicum007 2010.12.01. 10:35

Kekszes - almás

Kekszes-almás.jpgEgy igazán könnyű, diétás sütemény, mely sütés nélkül, pillanatok alatt elkészíthető. Megidézve a nyár ízét, frissítőleg hat testre és lélekre!

 

 

 

 

AC356 (2).jpgHozzávalók:

1kg alma (meghámozott, kimagozott állapotban),1 citrom reszelt héja, vanília, 8dl víz, 4ek folyékony édesítőszer, 3cs főzni való vaníliás pudingpor, kb. 1 ½ cs korpás keksz (KORPOVIT). A tetejére: olvasztott diétás csokoládé, vagy tortabevonó egy kis étolajjal felhígítva, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

Elkészítés:

(35 * 25 cm-es tepsiben készül)

Az almát meghámozzuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, majd 5 dl vizel, a cukorpótlóval, a vaníliával és a reszelt citrom héjjal (ha nem elég savanykás az alma, egy kevés citromlevet is adhatunk hozzá) 15-20perc alatt puhára főzzük.
Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, és az almához öntjük. Kevergetve 3-4 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. A tepsi alját kirakjuk keksszel és óvatosan, hogy a keksz el ne mozduljon, rákenjük a krémet. A tetejére szintén keksz kerül, melyet beborítunk olvasztott csokoládéval. Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és szépen szeletelhető.
Kekszes-almás1.jpg

Mutató méhecske.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr62485444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása