A második karácsonyi ételajánlatom, a sokak által kedvelt kacsasült párolt káposztával. Lehet, hogy néhányan kicsit megrémülnek a feladattól, de higgyétek el, csak első hallásra tűnik bonyolultnak, s bár kell hozzá némi konyhai gyakorlat, én mégis arra biztatnálak, ha szereted, ne hagyd ki a karácsonyi repertoárból!

 

 

Hozzávalók:

kacsacomb (egy főre egy combot számolunk), kacsazsír, só, bors, víz, fokhagyma

(káposztához) 1 közepes fej lila káposzta, 1db vöröshagyma, 3-4db savanykás alma, só, gyümölcscukor, őrölt kömény, ecet (ízlés szerint), 1.1/2dl száraz pezsgő

Elkészítés:

Az alaposan megtisztított és megmosott kacsacombok bőrét beirdaljuk, ételízesítővel, sóval, borssal bedörzsöljük, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. A combokat egy serpenyőben kevés kacsazsírra helyezzük (a kacsa amúgy is sok zsírt fog engedni), teszünk mellé ízlés szerint fokhagymagerezdeket, majd kevés vizet öntünk alá és lefedve, nem túl nagy lángon pároljuk. Időnként meglocsoljuk, nehogy kiszáradjon. Mikor a leve teljesen elfőtt, a fedőt levéve megpirítjuk, ügyelve, hogy meg ne égjen.

A kacsa zsírjából 2-3 evőkanálnyit egy lábosba teszünk, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a vékonyan felszeletelt káposztát, megsózzuk, megszórjuk köménnyel és fedő alatt puhára pároljuk. A megmosott, meghámozott és cikkekre vágott almát és az ecetet, az utolsó pillanatban adjuk hozzá. Végül meghintjük gyümölcscukorral, és felöntjük pezsgővel. Erős lángon még pároljuk egy kicsit, hogy az alma is megpuhuljon.

Burgonyapürével, vagy kacsapörcös főtt rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ani-culinaris.blog.hu/api/trackback/id/tr612478683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása